Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Skarga] Oliwierr

Sava

Rekomendowane odpowiedzi

Link do Twojego kontaSava
Link do konta oskarżonego: Oliwierr
Powód składania skargi: Przepalenie postaci z aktywnymi wątkami, mierna kreacja postaci oraz awansowanie mimo tego.
Wyjaśnienie sprawy: Ogółem zwolennikiem pisania skarg nie jestem, ale jeśli drogą IC coś idzie jak krew z nosa, to innej opcji nie ma. Z postacią Destiny Reese pierwszy kontakt mieliśmy dawno temu, gdy zaginęła postać Misaki, zwanej Mioshi. Była to partnerka muzyka, Rene Hunt. Sprawą zajęła się Destiny Reese, która jako detektyw biura szeryfa otrzymała ten case.

Ku naszemu zaskoczeniu, mimo medialnej sprawy, gdzie nakręciliśmy media, korzystając z okazji grania już dość rozpoznawalnych narracyjnie postaci (światowe zasięgi, lokalne etc), jej postać zniknęła. Sprawę przejęło FBI, a sama Destiny zdecydowała się na kontakt do mojej postaci... za pomocą lifeinvader, pytając jak tam postęp w sprawie. (nie, nie znaliśmy się). Czemu tak? Bo była w sumie na wakacjach, a my w tym czasie musieliśmy szukać na własną rękę postaci, która 3 dni sobie leżała w mieszkaniu martwa i jeszcze robić za ludzi aktualizujące sprawę do kogoś prowadzącego ją.

No ale nic, poszło dalej, FBI fajnie to zagrało. Jakie więc moje zdziwienie było, gdy postać Destiny napotkałam nagą na jednej z imprez, pokazującą mi dowody w sprawie z jakimś Marokańczykiem... Gość nieznajomej gwiazdce pokazywał wymianę zdań między nim, a typem z org, by go uwalić. Od tak, by mi pokazać, że jest rzetelny? Nie wiem. Uznałam, że lepiej się odciąć, bo to jakiś przypałowiec niż poważny detektyw, a przy problemach prowadzenia rozpoznawalnej wytwórni i byciu kąskiem dla różnych grup, lepiej nie ryzykować.

Pominę już inne pomniejsze wątki z tą postacią, bo zawsze starałam się unikać, ale ku mojemu zdziwieniu, tu nagle była zmiana do PD, jakieś awanse. IC jak pytałam znajomych, padało, że jest to drogą łóżkową, ale cóż, no przecież nie rozwiązanymi sprawami.

Czara goryczy przelała się, gdy pod koniec kwietnia doszło do napadu na centralny budynek mojej wytwórni na Hawick, gdzie wraz z ludźmi z kapeli o zasięgu światowym mieliśmy spotkanie z przedstawicielem Junk Energy Drinks. Wtedy oto, dwóch panów (gdzie jeden teraz gra menagera, bo to przecież logiczne jednego dnia lecisz z półautomatem w centrum miasta na celebrytów, drugiego prowadzisz innych), wpadło do nas z niezapowiedzianą wizytą. Był szum, było głośno.

Finalnie na miejscu pojawiła się Desetiny Reese niczym rycerz i Ultimate Detektyw oraz Hank Howell w akompaniamencie innych person z PD. Jak do większości osób na scenie naprawdę - super grali. Naprawdę, chociażby pomoc w środku, czy zbieranie dowodów i ogólne zachowanie wobec nas, było naprawdę fajną grą mimo okoliczności jakie zaszły.

IC było jednak napięcie na linii mojej postaci Fehu Skarsgard - Destiny Reese. Padły teksty o olewaniu poprzednich spraw, że jakim prawem ona ma to ogarnąć. Pyskówki ze strony detektyw w moją stronę to też przecież norma, rozmawiałam przecież z ideałem, który awansował szybciej niż Trzaskowski skończył prezydenturę.

By też nie było, całość była zgłoszona do Hanka Howella, którego moja postać jakąś tam sympatią z racji jego żonki darzy. Ale jeśli moja postać, która zapierdala, jest medialna, robi w chuj eventów słyszy na to, że detektywka olała ich nie raz i odpierdala "Fehu zakryj brzuch" to wybaczcie - robimy głupka z kogo w tym momencie.

Generalnie, mocno irytujące jest granie cywila na tym serwerze i bez pomocy półświatka przestępczego jest się chujem do bicia, bo LEA zajmuje się tymi sprawami jeśli po prostu masz kolegów lub Cię kojarzą. Dopiero teraz jak zrobiłam ticket, to sprawa poszła do innych detektywów, gdzie ta sprawa no... w dwa miesiące gry, to są przedawnienia potężne, bo wiele się może zmienić i się zmienia. A poszedł ticket dlatego, że nasz kochany Oliwier, grający Desetiny Reese, bez robienia żadnego raportu z tej akcji, bez przekazania komukolwiek, postanowił se przejść do FBI, a następnie przepalić postać dalej z aktywnymi wątkami.

Jest to mocno nie fair w stosunku do graczy z branży, gdzie my jesteśmy zobligowani przy takich akcjach do odwoływań/zmian swoich planów, graniu obrażeń dłużej niż dwa dni i hooopaaa na patrol/corner bo zaraz wleci nam narracja, blokady czy inne cudawianki. Więc Oczekuję tutaj weryfikacji wobec gracza, bo to jest jakieś nieporozumienie totalne.

Dowody:

Osoby biorące udział w akcjach z D.Reese:

• Rene Hunt @DeadHTTP
  • Aimee Levine @Kaniaczek
  • Noah Alexander @Mith
  • Hank Howell @Matieusz
  • Gabriela Alvarado (nie znam nicku gracza, ale postać była też na scenie ze strzelaniny)
  • FIB które przejęło sprawę zaginięcia Mioshi po Destiny Reese @xydhc
Edytowane przez Sava
Elvis, Vesa, dygiii i 16 innych lubią to

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png

Jako iz zostalem tu wspominany jako szkodnik (ofc zartuje), ale jako tako jestem tez powiazany z ta skarga, bo w niewielkiej czesci ona sie rozchodzi rowniez o mnie oraz moje przestepstwo na graczach branzy rozrywkowej. Jesli chodzi o kreacje postaci to jest cos, czego nie kumam do tej pory jakim cudem opiekunowie na to przyzwolili. Nie chce rozpisywac co, jak, gdzie i dlaczego, wiec po prostu zamieszcze screeny z ticketa z miesiaca w tyl (?). W duzym skrocie rozchodzilo sie o skakanie pomiedzy panelami sd - pd oraz bujanie sie z motocyklistami na skorumpowanej postaci oferujac to i owo za info. W tickecie jasno dostalem odpowiedz, ze wiecej NIE DOSTANIE zgody na przechodzenie z panelu do panelu, a teraz nagle wychodzi, ze ponoc na tej samej postaci potem poszedl do FBI, zeby na koncu ja przepalic. Jest to co najmniej smieszne biorac pod uwage to ile razy postac Destiny Reese zmieniala frakcje, dywizje, poglady i inne tego typu rzeczy. Ponizej zamieszcze screeny, ktore mialem na ten temat, a jesli rozpatrujacy skarge, czy opiekun bedzie chcial znalezc calosc, to niech przejrza transkrypt ticketa z dc publicznych. 17 kwietnia 2025 o godzinie 14:45.

Spoiler

Info od gamemastera:
jppbmrs.png
jXyvtHz.png
t22Nhfx.png

Edytowane przez rodeo

Siema, w zasadzie to nie wiem o co dokładnie chodzi i po co ta skarga. Ale to rzeczy..

Pierw zaznaczę, że zostałem wrzucony do jednego worka. Niestety, ale spojrzenie z perspektywy skargi na całość, a rzeczywistość i zdarzenia w grze mają dwie strony. Odniosę się od samej góry do skargi;

W dniu 12.06.2025 o 12:14, Sava napisał:

Ku naszemu zaskoczeniu, mimo medialnej sprawy, gdzie nakręciliśmy media, korzystając z okazji grania już dość rozpoznawalnych narracyjnie postaci (światowe zasięgi, lokalne etc), jej postać zniknęła. Sprawę przejęło FBI, a sama Destiny zdecydowała się na kontakt do mojej postaci... za pomocą lifeinvader, pytając jak tam postęp w sprawie. (nie, nie znaliśmy się). Czemu tak? Bo była w sumie na wakacjach, a my w tym czasie musieliśmy szukać na własną rękę postaci, która 3 dni sobie leżała w mieszkaniu martwa i jeszcze robić za ludzi aktualizujące sprawę do kogoś prowadzącego ją.

Sprawa została przejęta przez FBI, w tym samym okresie gdy moja postać została postrzelona - zrobiłem przerwę od gry na duty rozciągającą się na okres tygodnia. Brak duty, ograniczona aktywność, gra jedynie w intku. Zapewne potwierdzi to i @xydhc który jako SV feds zdzwonił się ze mną i przyjechali prosto do Grapeseed gdzie posiadałem intek. - Sprawa została przejęta przez FBI, właśnie z uwagi na medialność i powagę w świecie IC. I nie, nie było żadnych wakacji - a przymusowy /urlop/ jak zwał, tak zwał. Stąd jedno z ostatnich zdań nie ma najmniejszego sensu; Jest to mocno nie fair w stosunku do graczy z branży, gdzie my jesteśmy zobligowani przy takich akcjach do odwoływań/zmian swoich planów, graniu obrażeń dłużej niż dwa dni i hooopaaa na patrol/corner bo zaraz wleci nam narracja, blokady czy inne cudawianki.

Kontakt przez Li (XD) - w ten sposób właśnie mieliśmy się kontaktować z osobami, nie jest to mój zamysł, a nakierowanie przez osoby ze strefy w której grałem. W jaki inny sposób miałem się skontaktować z ofiarami, świadkami jak nie przez Li? Numeru telefonu poprzez wniosek nie da się zdobyć w takiej sprawie, bo powód "jest to świadek/osoba powiązana" nie przejdzie.

No ale nic, poszło dalej, FBI fajnie to zagrało. Jakie więc moje zdziwienie było, gdy postać Destiny napotkałam nagą na jednej z imprez, pokazującą mi dowody w sprawie z jakimś Marokańczykiem... Gość nieznajomej gwiazdce pokazywał wymianę zdań między nim, a typem z org, by go uwalić. Od tak, by mi pokazać, że jest rzetelny? Nie wiem. Uznałam, że lepiej się odciąć, bo to jakiś przypałowiec niż poważny detektyw, a przy problemach prowadzenia rozpoznawalnej wytwórni i byciu kąskiem dla różnych grup, lepiej nie ryzykować.

Fakt faktem, to prawda. Była to impreza organizowana przez twoją ekipę, w Sloppy House, grałem co grałem - co do nagiej postaci, to raczej była pół-naga.. Możliwe, że nie pamiętam, nie robię sobie fotek do pamiętniczka ze zdarzeń w grze by później wspominać. Odgrywanie podpicia/upicia nie jest niczym normalnym przecież, nie? Jak dobrze pamiętam, co jakiś czas podawano mi w grze IC browary czy inne trunki. Postać detektyw, musząca się kontrolować z alkoholem - raz zrywając krawat, by odsunąć na chwilę życie służbowe na rzecz rozrywki nie jest możliwe.

Odnośnie marokańców. Coś mi świta, ale było to prawdopodobnie w październiku bądź listopadzie ubiegłego roku, więc nie rzucę słowo w słowo jak to leciało. - Temat zaczął się w momencie, gdy dowiedzieli się o mojej zgodzie na korupcję jako postać LEA. Przekazali mi informację, dokładniej telefon jednego z mobsterów i chcieli czegoś w zamian. Stwierdziłem, że to pierdole. Na imprezie pojawił się temat, właśnie marokańców, prawdopodobnie nawet i postać Fehu wyrzuciła go jako pierwsza, stąd kontynuacja i rozwinięcie. Skoro nie chciała, to nie chciała. Było to zgłosić do FBI, przecież mieli taki dobry kontakt by móc wyciągnąć konsekwencje przez IC (przy ujawnieniu danych o przestępstwie/grupie zorganizowanej). Jednak wyciągamy to na światło dzienne po siedmiu lub ośmiu miesiącach, szkoda, że w tym momencie nie pojawiła się skarga za granie gówna - próby zdobycia jakichkolwiek dowodów inaczej, niż siedząc na obserwacji godzinami i łatając przestępstwa forumowe.

Pominę już inne pomniejsze wątki z tą postacią, bo zawsze starałam się unikać, ale ku mojemu zdziwieniu, tu nagle była zmiana do PD, jakieś awanse. IC jak pytałam znajomych, padało, że jest to drogą łóżkową, ale cóż, no przecież nie rozwiązanymi sprawami.

Właściwie mogę napisać skąd zmiana. Zmiana była podyktowana tylko i wyłącznie sprawami OOC, w SD gdzie grałem był burdel więc zrobiłem transfer. W PD, z biegiem czasu wytknięto mi błędy i zwiększono wiek postaci. - Odnośnie "nierozwiązanych spraw" odniosę się na samym końcu.

Czara goryczy przelała się, gdy pod koniec kwietnia doszło do napadu na centralny budynek mojej wytwórni na Hawick, gdzie wraz z ludźmi z kapeli o zasięgu światowym mieliśmy spotkanie z przedstawicielem Junk Energy Drinks. Wtedy oto, dwóch panów (gdzie jeden teraz gra menagera, bo to przecież logiczne jednego dnia lecisz z półautomatem w centrum miasta na celebrytów, drugiego prowadzisz innych), wpadło do nas z niezapowiedzianą wizytą. Był szum, było głośno.

Finalnie na miejscu pojawiła się Desetiny Reese niczym rycerz i Ultimate Detektyw oraz Hank Howell w akompaniamencie innych person z PD. Jak do większości osób na scenie naprawdę - super grali. Naprawdę, chociażby pomoc w środku, czy zbieranie dowodów i ogólne zachowanie wobec nas, było naprawdę fajną grą mimo okoliczności jakie zaszły.

IC było jednak napięcie na linii mojej postaci Fehu Skarsgard - Destiny Reese. Padły teksty o olewaniu poprzednich spraw, że jakim prawem ona ma to ogarnąć. Pyskówki ze strony detektyw w moją stronę to też przecież norma, rozmawiałam przecież z ideałem, który awansował szybciej niż Trzaskowski skończył prezydenturę.

By też nie było, całość była zgłoszona do Hanka Howella, którego moja postać jakąś tam sympatią z racji jego żonki darzy. Ale jeśli moja postać, która zapierdala, jest medialna, robi w chuj eventów słyszy na to, że detektywka olała ich nie raz i odpierdala "Fehu zakryj brzuch" to wybaczcie - robimy głupka z kogo w tym momencie.

Marne informacje, kiepskie źródło. Sprawcy zostali zdjęci kilka dni później, połączono fakty przez broń z której wystrzelili. Sprawa została zamknięta.
Chcemy rozmawiać w ten sposób, to skieruj zażalenia do graczy półświatka - w 4 dni, ta sama dwójka zrobiła 3 przestępstwa. W ostatni dzień, przy ostatnim przestępstwie została postrzelona i dopiero wtedy dostali się do szpitala w celu ogarnięcia ran XD. No sorry, ale wina leży po stronie LEA i jednej postaci detektyw. Tylko ta jedna postać ma wpływ na cały całokształt rozgrywki, nikt inny. 

Gra na scenie to samo, zamiast pomóc i zeznać, lepiej wytknąć zdarzenia z przeszłości. Konflikt > zeznanie w celu dotarcia do sprawców.

Generalnie, mocno irytujące jest granie cywila na tym serwerze i bez pomocy półświatka przestępczego jest się chujem do bicia, bo LEA zajmuje się tymi sprawami jeśli po prostu masz kolegów lub Cię kojarzą. Dopiero teraz jak zrobiłam ticket, to sprawa poszła do innych detektywów, gdzie ta sprawa no... w dwa miesiące gry, to są przedawnienia potężne, bo wiele się może zmienić i się zmienia. A poszedł ticket dlatego, że nasz kochany Oliwier, grający Desetiny Reese, bez robienia żadnego raportu z tej akcji, bez przekazania komukolwiek, postanowił se przejść do FBI, a następnie przepalić postać dalej z aktywnymi wątkami.

Posiadanie znajomych to jedno, gra która sprawi przyjemność obu stronom to drugie. Jedno nie wyklucza drugiego. Jeszcze przed przepałką idąc do biznesu usłyszałem "lepiej się trzymać półświatka, niż służb - oni przynajmniej dadzą ochronę" czy coś w tym stylu. Nie jesteście chętni, idźcie do półświatka. Mi to zwisa.

I tak jak napisałem wyżej, sprawa przestępstwa jest zamknięta. Zamiast skierować się do biura prasowego czy czegoś innego, to lepiej rzucić temat na forum i tyle. Raczej przejdzie, no nie?

W skrócie;

Przestępstwa które prowadziłem zostały zakończone, odsunięte na bok przez brak dowodów lub przejęte.

Wiek postaci został zwiększony po skardze, gdzie raczej zostało to ogarnięte przez zarząd strefy.

Postać została przerzucona jedynie z SD do PD, w żadnym FBI nie było jej. FBI dopiero po zmianie tożsamości, pod innymi danymi.

Postać przepalona przez fakt, iż nagle wyprzedziła tok rozgrywki o 12 lat (bo o tyle zwiększono mi wiek, przez opiekunów, nie miałem na to ŻADNEGO wpływu) i nic nie zgrywało się ze stanem rzeczywistym. Stąd też głupio by było grać wątki, które miały miejsce 12 lat temu. No co tam, taka Fehu pamięta to jak dzisiaj, ale znowu Destiny którą grałem może to wspominać jako 12 lat wcześniej.

I dopiszę jeszcze do tego;

Godzinę temu, rodeo napisał:

Jako iz zostalem tu wspominany jako szkodnik (ofc zartuje), ale jako tako jestem tez powiazany z ta skarga, bo w niewielkiej czesci ona sie rozchodzi rowniez o mnie oraz moje przestepstwo na graczach branzy rozrywkowej. Jesli chodzi o kreacje postaci to jest cos, czego nie kumam do tej pory jakim cudem opiekunowie na to przyzwolili. Nie chce rozpisywac co, jak, gdzie i dlaczego, wiec po prostu zamieszcze screeny z ticketa z miesiaca w tyl (?). W duzym skrocie rozchodzilo sie o skakanie pomiedzy panelami sd - pd oraz bujanie sie z motocyklistami na skorumpowanej postaci oferujac to i owo za info. W tickecie jasno dostalem odpowiedz, ze wiecej NIE DOSTANIE zgody na przechodzenie z panelu do panelu, a teraz nagle wychodzi, ze ponoc na tej samej postaci potem poszedl do FBI, zeby na koncu ja przepalic. Jest to co najmniej smieszne biorac pod uwage to ile razy postac Destiny Reese zmieniala frakcje, dywizje, poglady i inne tego typu rzeczy. Ponizej zamieszcze screeny, ktore mialem na ten temat, a jesli rozpatrujacy skarge, czy opiekun bedzie chcial znalezc calosc, to niech przejrza transkrypt ticketa z dc publicznych. 17 kwietnia 2025 o godzinie 14:45.

Pokaż ukrytą zawartość

Info od gamemastera:
jppbmrs.png
jXyvtHz.png
t22Nhfx.png

Temat został raczej wyczerpany, zostało to wyjaśnione z @13bartosz oraz @Breno, wyszło jak wyszło. Zwiększono mi wiek postaci o 12 lat.

V1CK3D, 4B3L, dixoniak7 i 2 innych lubią to

Wypowiem się jako członek zarządu oraz lider FBI ze względu na pewne kwestie kierowane w naszą stronę. Oliwier zapytał się czy byłaby opcja dołączenia do naszej frakcji (FBI) bo po prostu szukał czegoś innego. Razem z zarządem przystaliśmy na to pod jednym warunkiem - musi zmienić postać. Oliwier na postaci Destiny Reese NIGDY nie grał w naszej frakcji, a przed dołączeniem zapewniał mnie iż nie ma aktywnych wątków na postaci, które łamały by regulamin - twierdził, że nie ma takich, a nawet jeżeli są ze strony półświatka (np. planowane FCK czy inne) to nie wiedział o nich.

Jako pomocnik dodam też do wypowiedzi Rodeo iż Twoja skarga w sektorze publicznym została rozpatrzona pozytywnie i wiek postaci został znacząco zwiększony ze względu na bujną biografię postaci Oliwiera.

15 minut temu, oliwierr napisał:

Siema, w zasadzie to nie wiem o co dokładnie chodzi i po co ta skarga. Ale to rzeczy..

Pierw zaznaczę, że zostałem wrzucony do jednego worka. Niestety, ale spojrzenie z perspektywy skargi na całość, a rzeczywistość i zdarzenia w grze mają dwie strony. Odniosę się od samej góry do skargi;

Sprawa została przejęta przez FBI, w tym samym okresie gdy moja postać została postrzelona - zrobiłem przerwę od gry na duty rozciągającą się na okres tygodnia. Brak duty, ograniczona aktywność, gra jedynie w intku. Zapewne potwierdzi to i @xydhc który jako SV feds zdzwonił się ze mną i przyjechali prosto do Grapeseed gdzie posiadałem intek. - Sprawa została przejęta przez FBI, właśnie z uwagi na medialność i powagę w świecie IC. I nie, nie było żadnych wakacji - a przymusowy /urlop/ jak zwał, tak zwał. Stąd jedno z ostatnich zdań nie ma najmniejszego sensu; Jest to mocno nie fair w stosunku do graczy z branży, gdzie my jesteśmy zobligowani przy takich akcjach do odwoływań/zmian swoich planów, graniu obrażeń dłużej niż dwa dni i hooopaaa na patrol/corner bo zaraz wleci nam narracja, blokady czy inne cudawianki.

Kontakt przez Li (XD) - w ten sposób właśnie mieliśmy się kontaktować z osobami, nie jest to mój zamysł, a nakierowanie przez osoby ze strefy w której grałem. W jaki inny sposób miałem się skontaktować z ofiarami, świadkami jak nie przez Li? Numeru telefonu poprzez wniosek nie da się zdobyć w takiej sprawie, bo powód "jest to świadek/osoba powiązana" nie przejdzie.

Fakt faktem, to prawda. Była to impreza organizowana przez twoją ekipę, w Sloppy House, grałem co grałem - co do nagiej postaci, to raczej była pół-naga.. Możliwe, że nie pamiętam, nie robię sobie fotek do pamiętniczka ze zdarzeń w grze by później wspominać. Odgrywanie podpicia/upicia nie jest niczym normalnym przecież, nie? Jak dobrze pamiętam, co jakiś czas podawano mi w grze IC browary czy inne trunki. Postać detektyw, musząca się kontrolować z alkoholem - raz zrywając krawat, by odsunąć na chwilę życie służbowe na rzecz rozrywki nie jest możliwe.

Odnośnie marokańców. Coś mi świta, ale było to prawdopodobnie w październiku bądź listopadzie ubiegłego roku, więc nie rzucę słowo w słowo jak to leciało. - Temat zaczął się w momencie, gdy dowiedzieli się o mojej zgodzie na korupcję jako postać LEA. Przekazali mi informację, dokładniej telefon jednego z mobsterów i chcieli czegoś w zamian. Stwierdziłem, że to pierdole. Na imprezie pojawił się temat, właśnie marokańców, prawdopodobnie nawet i postać Fehu wyrzuciła go jako pierwsza, stąd kontynuacja i rozwinięcie. Skoro nie chciała, to nie chciała. Było to zgłosić do FBI, przecież mieli taki dobry kontakt by móc wyciągnąć konsekwencje przez IC (przy ujawnieniu danych o przestępstwie/grupie zorganizowanej). Jednak wyciągamy to na światło dzienne po siedmiu lub ośmiu miesiącach, szkoda, że w tym momencie nie pojawiła się skarga za granie gówna - próby zdobycia jakichkolwiek dowodów inaczej, niż siedząc na obserwacji godzinami i łatając przestępstwa forumowe.

Właściwie mogę napisać skąd zmiana. Zmiana była podyktowana tylko i wyłącznie sprawami OOC, w SD gdzie grałem był burdel więc zrobiłem transfer. W PD, z biegiem czasu wytknięto mi błędy i zwiększono wiek postaci. - Odnośnie "nierozwiązanych spraw" odniosę się na samym końcu.

Marne informacje, kiepskie źródło. Sprawcy zostali zdjęci kilka dni później, połączono fakty przez broń z której wystrzelili. Sprawa została zamknięta.
Chcemy rozmawiać w ten sposób, to skieruj zażalenia do graczy półświatka - w 4 dni, ta sama dwójka zrobiła 3 przestępstwa. W ostatni dzień, przy ostatnim przestępstwie została postrzelona i dopiero wtedy dostali się do szpitala w celu ogarnięcia ran XD. No sorry, ale wina leży po stronie LEA i jednej postaci detektyw. Tylko ta jedna postać ma wpływ na cały całokształt rozgrywki, nikt inny. 

Gra na scenie to samo, zamiast pomóc i zeznać, lepiej wytknąć zdarzenia z przeszłości. Konflikt > zeznanie w celu dotarcia do sprawców.

Posiadanie znajomych to jedno, gra która sprawi przyjemność obu stronom to drugie. Jedno nie wyklucza drugiego. Jeszcze przed przepałką idąc do biznesu usłyszałem "lepiej się trzymać półświatka, niż służb - oni przynajmniej dadzą ochronę" czy coś w tym stylu. Nie jesteście chętni, idźcie do półświatka. Mi to zwisa.

I tak jak napisałem wyżej, sprawa przestępstwa jest zamknięta. Zamiast skierować się do biura prasowego czy czegoś innego, to lepiej rzucić temat na forum i tyle. Raczej przejdzie, no nie?

W skrócie;

Przestępstwa które prowadziłem zostały zakończone, odsunięte na bok przez brak dowodów lub przejęte.

Wiek postaci został zwiększony po skardze, gdzie raczej zostało to ogarnięte przez zarząd strefy.

Postać została przerzucona jedynie z SD do PD, w żadnym FBI nie było jej. FBI dopiero po zmianie tożsamości, pod innymi danymi.

Postać przepalona przez fakt, iż nagle wyprzedziła tok rozgrywki o 12 lat (bo o tyle zwiększono mi wiek, przez opiekunów, nie miałem na to ŻADNEGO wpływu) i nic nie zgrywało się ze stanem rzeczywistym. Stąd też głupio by było grać wątki, które miały miejsce 12 lat temu. No co tam, taka Fehu pamięta to jak dzisiaj, ale znowu Destiny którą grałem może to wspominać jako 12 lat wcześniej.

I dopiszę jeszcze do tego;

Temat został raczej wyczerpany, zostało to wyjaśnione z @13bartosz oraz @Breno, wyszło jak wyszło. Zwiększono mi wiek postaci o 12 lat.

Tak zamknięta, że jak ruszyłam to w ticket, to nagle nikt nic nie wie, a postacie nie zostały zamknięte. Więc jeśli chodzi o przestępstwo z kwietnia - to chyba mówimy o czyms innym. Bo to z zaginięciem Mioshi - fakt, zostało zamknięte przez gre FBI, gdzie walili dożywocia komu się dało, bo grono tamtych ludzi przestało grać z różnych powodów. 

Więc nie zarzucaj mi słabego doinformowania, jeśli nie wiesz czy sama tych informacji już szukałam. Skoro odezwałam się do zarządu LSPD o informacje co z tą sprawą i wyszło, że no w sumie - nic się nie zadziało, to jakiej reakcji oczekujesz? 

I to, że se grasz nagą postać, mało mnie interesuje. Ale też wystawianie mi, obcej Ci osoby IC dowodów w sprawie, gdzie nie masz pojęcia z kim rozmawiasz, też było kolejną rzeczą, która po prostu podważyła zaufanie wobec Twojej postaci

I tak, zamiast pomóc i zeznać, będzie konflikt jeśli widze IC, że Twoja postać nie nadaje się do tak poważnej sprawy. Istnieje coś takiego jak zaufanie publiczne, którego Twoja postać nie wzbudza, ba, ludzie z twojej własnej frakcji, czy sd czy pd IC podkreslali że nie nadajesz się do prowadzenia spraw innych niż łózkowe. Więc jakiej reakcji In Game oczekujesz wtedy ode mnie? Skakania z radości? Prośba była, by ktoś inny to wziął, zostało to zlane. 

Po prawie dwóch miesiącach, gdy robie ticket bo nie mamy żadnej informacji o toku śledztwa dostaje, że nie ma nic. 

No jeśli jakoś x osób nie miało problemu, by znaleźc inny kontakt do nas, w tym do CEO Wytwórni jak LI, to już wybacz, ale nie mój problem - ja nakreślam jak to wygląda od strony IC, że obca osoba pisze do mnie w tak delikatnej sprawie, nie wiedząc jak ma się jej własne śledztwo. Ale to chyba tez powinieneś mieć informacje od swoich niż od kogoś kto nawet nie był świadkiem zdarzenia?

Więc NIE, śledztwo prowadzone przez Ciebie nie zostało zamknięte. Ba, nie zostało tu nic ze strony LEA zrobione więcej niż na scenie. W razie czego w ticket na DC LSPD ma wgląd ekipa opiekunów frakcji i jeśli będzie trzeba, zapewne dodadzą inne persony by zweryfikowali sprawę. 

Ja tu więcej nic do dodania nie mam, kwestia już do zweryfikowania przez osoby rozpatrujące.

VEA1ykW.png

16 minut temu, Sava napisał:

Więc nie zarzucaj mi słabego doinformowania, jeśli nie wiesz czy sama tych informacji już szukałam. Skoro odezwałam się do zarządu LSPD o informacje co z tą sprawą i wyszło, że no w sumie - nic się nie zadziało, to jakiej reakcji oczekujesz? 

Mamy inne informacje, skoro do mnie przychodzi inny członek frakcji mówiąc, że dzisiaj go aresztowali z tą bronią - widocznie coś było. Broń była wpisana w "spis poszukiwanych", tym prawdopodobnie się posiłkowali. Mi przekazano to, co rzeczywiście usłyszałem - sprawa skończona, skoro go aresztowano.

I dodam na sam koniec, jeśli za "aktywne wątki" uważasz to, co było X czasu temu, nikt nie gra tego aktywnie. A po prostu sobie gdzieś jest - sorry, ale nie dogadamy się. Żadne z moich wątków, które w momencie przepałki miały co najmniej miesiąc lub więcej; nie miały kontynuacji, a osoby z którymi grałem w tamtym czasie zostały zapytane za pośrednictwem discorda, czy temat uważamy za zamknięte, bo chcę przepalić postać.

Gdybym miał pytać każdego, w tym świadków, osoby z którymi się mijałem bądź tych, których moja postać mogła lub/i aresztowała - pytałbym ponad setkę osób. Szczególnie, że z Fehu pojawiały się wątki dotyczące spraw, bądź eventów. Niczego innego.

Coraz bardziej jestem przekonania, że skarga została napisana przez to, bo "nie poszło po kogoś myśli". A przestępstwo które wysyłasz w pierwszym komentarzu potwierdzi ci, że gówno z forum byłem w stanie wyciągnąć. Tego jest pełno, nikt z tym nic nie zrobi. A jeśli zrobi się to inaczej, to wyjdzie mustwin w stronę półświatka.

Do reszty się nie odnoszę, kwestia postrzegania postaci w pixelach.

Edytowane przez oliwierr

Czyli zamknąłeś sprawę, czy dzisiaj go zamknęli? Bo sam to co mówisz - kłóci się ze sobą. Pierw piszesz o 3 zgarniętych osobach, teraz, że go dzisiaj zamknęli. Ja mówię, że przepaliłeś postać, gdy śledztwa ani nie przekazałeś, ani nie doprowadziłeś do końca, idąc do innej frakcji.

I tak, uważam za aktywny wątek coś co było x czasu temu - czyli końcówka kwietnia 2025 roku, czyli strzelanina, do której śledztwa nikt Cię nie zmuszał. Widząc reakcję mojej postaci mogłeś sam nawet odstąpić, ale zostaliście przy tym.

No, z forum byłes w stanie wyciągnać gówno - przecież jako gracz frakcji nie masz kontaktu do opiekunów LEA, czy półswiatka - ale mnie tam odsyłasz xD

i nie, nie chodzi o to ,że poszło coś komuś nie po mysli. Bo my i tak grać konsekwencje musimy. Chodzi o to, że przepaliłeś postać mając aktywną kwestię, która została przez Ciebie olana. Skończ gadać o mustwinie z półswiatka, bo sama nawet grając epizod detektywa, czy mając ogląd na grę wielu innych osób, ba, jako niegdyś aktywny gracz półswiatka, wiem, że ten medal ma dwie strony. 

Mnie nie interesuje co się dzieje dzisiaj, bo to już kwestia IC. Mnie interesuje fakt, że przepaliłeś postać, gdy sprawa nawet nie ruszyła z Twojej strony przez ogrom czasu. Nie zwalaj tego na forum i że Ci przestępstwa nie poprowadzili, bo mieliście sporą scenę, jest multum skryptów LEA, ba, wsparcie administracji, która wątpie, by odmówiła pomocy w kwestii błędnego rozpisania przestępstwa - zwłaszcza, że przy samej grze interweniowali ekipowicze z racji dyskusji o dynamicznym FCK dla postaci Mitha. Dostałes w chuj medialną sprawę, gdzie lorowo jedna z największych obecnie wytwórni w mieście została napadnięta, a jak wpada się do LEA zapytać o postęp w sprawie to jest... cisza, a ludzie którzy wzięli sprawę IC gadają, że nie ma z tego nawet raportu. Więc no pardon.

Edytowane przez Sava

VEA1ykW.png

Pozwolisz, że poprawię to. Każdy może samemu sprawdzić czy walę w komentarzach kłamstwo czy nie.

Mamy inne informacje, skoro do mnie przychodzi inny członek frakcji mówiąc, że "dzisiaj go aresztowali z tą bronią" - widocznie coś było. Broń była wpisana w "spis poszukiwanych", tym prawdopodobnie się posiłkowali. Mi przekazano to, co rzeczywiście usłyszałem - sprawa skończona, skoro go aresztowano. Wystarczy tylko spojrzeć w profil na MDT postaci o której mowa.

Teraz dopiero zwróciłem uwagę na to, że ktoś prosił o zmianę osoby prowadzącej śledztwo XD. - Pytanie, kto?

Przepaliłem postać, bo nie widziało mi się grać już na niej. Przed przepaleniem opuściłem PD, to co? Miałem wstrzymać się z przepaleniem, siedzieć na postaci bez panelu, discordów czy innych narzędzi które są dla frakcji? Mi powiedziano, że postać która brała udział w przestępstwie została aresztowana - i sprawdź to sama/sam. Co dalej zrobiłem? Opuściłem frakcję, chęci do gry w LEA spłynęły po mnie co pokazuje aktualnie także odejście z FBI. Próbuję czegoś innego, na totalnie innej postaci

Niezła logika XD. Nie chcę grać we frakcji, ale muszę prowadzić śledztwa z jej ramienia.

Powtórzę, dla wyklaryfikowania i postaram się sparafrazować w najlepszy sposób jaki mogę:

1. Przepaliłeś postać jakiś czas temu. To, że dzisiaj coś zadziałano w tym temacie, nie oznacza, że to Ty poprowadziłeś tak sprawę, czy ją przekazałeś dalej. 
2. Nie, nie musisz grać we frakcji, w której nie chcesz i mnie ten temat nie interesuje. Interesuje mnie to, że po 1,5 miesiąca temat przestępstwa postaci medialnych i jednej z największych wytwórni w mieście został zlany, a postać, która się tym zajmowała mimo protestów IC, została przepalona. Ba, gdyby nie mój ticket na DC lspd, raczej wątpie by ktokolwiek nawet ogarniał że coś takiego wisi

Ja nie poruszam tu za bardzo kwestii Twojej kreacji postaci, bo wiem, że dużo osób co do tego ma swoje "ale", niemniej no to nie temat na teraz. Moje główne "ale" do Ciebie, to przepalenie postaci i brak przekazania śledztwa dalej. Jeśli byś tego dopilnował wszystkiego, to szczerze, wątpię, że po 1,5 miesiąca dalej byłoby to w lesie, gdy wystosowałam IC wiadomość do departamentu co wgl w tej sprawie się dzieje. Nawet przechodząc z frakcji do frakcji, to raczej w Twoim biznesie,a dokładniej w biznesie postaci którą odgrywasz jest przekazanie spraw komuś innemu, skoro zmieniasz miejsce gry

rzabka, Elvis, klapucha i 6 innych lubią to

VEA1ykW.png

Hejka

Uściślę temat śledztwa FBI z kwietnia ws. Misaki Onishi.

Sprawa została przekazana mojej postaci przez Husia, który był liderem frakcji w tamtym okresie. Sprawę początkowo przejęliśmy bez wiedzy o tym, że SD również zajmuje się tą sprawą - dopiero na rozpytaniu Fehu i Rene dowiedzieliśmy się, że sprawą zajmuje się SD, a po konsultacji IC z liderem detektywów, przekazano nam informację, że sprawą zajmuje się postać Oliwierra.
Do Destiny pojechaliśmy wraz z Breno, by wyciągnąć zebrane przez detektyw dotychczas zebrane informacje. Jednocześnie tamtego dnia dostała ona od nas nakaz by się w tę sprawę nie mieszać, ze względu na dobro śledztwa i opcjonalne ryzyko przekazywania poufnych informacji przez możliwe skorumpowane jednostki. I na tym obecność Destiny w tym śledztwie się skończyła - przynajmniej dla nas.
Jeszcze później kilka razy korzystaliśmy z informacji, które postać Oliwierra uzyskała w rozwiązywaniu kilku śledztw, ale skończyło się to z mojej strony w momencie opuszczenia FBI.

Faktem jest, że Oliwierr, gdy do niego przyjechaliśmy wówczas, odgrywał rekonwalescencję po postrzale. Faktem jest natomiast też to, że postać Oliwierra wdała się w tamtym czasie w romans z Russell Kirby, ale chyba nikogo to nie dziwi, jesli weźmie się pod uwagę wskazaną wcześniej litanię kochanków (w tym lesbijek). Czy dalsze następstwa w postaci sympatyzowania OOC chłopaków ze sobą i późniejszego przejścia Oliwierra do FBI mogły być z tym powiązanie? Nie wykluczam, ale nie potwierdzę tego również. Wiem natomiast, że gdyby trafiły do mnie informacje że Oliwierr prowadzi swoje postacie bardzo wątpliwie jakościowo, nie dostałby ode mnie zielonego światła do grania detektywa w LEA, w jakiejkolwiek frakcji, a takowe zapewne obecni liderzy FBI by mieli.

Śledztwo Mioshi zostało zamknięte stricte przeze mnie. Spowodowane to było kilkoma czynnikami:
- Po aresztowaniu jednego z członków FAIM uzyskaliśmy informacje o osobach zamieszanych w morderstwo
- Osoby na które mieliśmy materiał dowodowy zebrany m.in z mieszkania zamordowanej, z bliżej mi nieokreślonych powodów przestały grać - wobec tego wystawiliśmy za nimi listy gończe i tak naprawdę tylko w/w osoba z czterech łącznie otrzymała wyrok skazujący.

Czy w tym wszystkim Destiny Reese brała jeszcze później udział - nie mam takiej wiedzy.

Co do samej postaci Oliwerra, nie wiem czy powinienem się wypowiadać. W większości plotek, które dotarły do moich uszu nie mam potwierdzenia. Nie interesował mnie za bardzo ten temat, a całą swoją wiedzę przekazałem wyżej.

Pozdrawiam.

Edytowane przez xydhc
Sava lubi to

3 godziny temu, xydhc napisał:

Faktem jest natomiast też to, że postać Oliwierra wdała się w tamtym czasie w romans z Russell Kirby, ale chyba nikogo to nie dziwi, jesli weźmie się pod uwagę wskazaną wcześniej litanię kochanków (w tym lesbijek). Czy dalsze następstwa w postaci sympatyzowania OOC chłopaków ze sobą i późniejszego przejścia Oliwierra do FBI mogły być z tym powiązanie?

O ile ma to jakikolwiek wpływ na skargę, to dementuję to co napisał kolega wyżej. Nie wiem skąd są wyciągnięte informacje, ale na pewno nie z gry i faktów z niej wyciągniętych 😛Osoba wyżej nie ma też żadnej wiedzy nt. tego w jaki sposób przebiega rekrutacja, m.in tego, że za rekrutację głównie odpowiada @Lukaszewski i to on ma "pakiet większościowy" w kwestii przyjmowania nowych osób.

@Towarzysz Niedźwiedź

nfset, abierto i Lukaszewski lubią to

Hustla Never Ends

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin