Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[10/09][UNSAINTED RECORDS] Soul Evisceration - Twilight Of Promises MUSIC VIDEO

Sava

Rekomendowane odpowiedzi

Wywiad soulsów 😜

W dniu 22.09.2025 o 20:37, wroniec napisał:

uB2MVt8.png

Written by Amber Parks - Daily Globe 22/09/2025

Soul Evisceration - jeden z najpopularniejszych zespołów metalowych w kraju, artyści, którzy bezsprzecznie mają duży wpływ na rynek muzyczny w Stanach. Wielokrotnie nominowani i nagradzani podczas gal Celebruty Awards, znani z szerokiej działalności Eelisa Forsberga i Fehu Skarsgard. Wulgarni, bezprecedensowi, ale też z dużym poczuciem humoru i dystansem do siebie. To oni byli dziś gośćmi na antenie Daily Globe, w związku z ich niedawną premierą teledysku "Twilight of Promises", zapowiadającego ich nadchodzący album.
ZAPIS LIVE VIDEO 
**Video posiada timestampy do poszczególnych tematów rozmowy**

RSr72cx.jpeg

- premiera teledysku - 
Amber Parks: Dobry wieczór Los Santos. Dobry wieczór słuchacze, widzowie. Zapnijcie pasy, jeśli prowadzicie samochód, bo Ci, którzy ich nie zapinają zazwyczaj kończą marnie. Myśleliście, że chodzi o zapięcie pasów w związku z moimi dzisiejszymi gośćmi? One też się mogą przydać.
Amber Parks: Oto oni. Soul Evisceration. Niestety w niepełnym składzie. Dzisiaj gościmy Fehu Skarsgard, Morgana Svendsena i Noaha Alexandra. Hey, jak się macie?
Fehu Skarsgard: Hey, hey. Mocne wejście. Nie powiem, skojarzyło się od razu z ostatnimi wypadkami... Chase, Vienna. Niemniej, yeah, czeka nas intensywna jazda dzisiaj. Hej Los Santos!
Morgan Svendsen: Cześć, chyba całkiem dobrze się czuję, nawet jak na udzielanie takiego wywiadu pierwszy raz, pozdrawiam całe Los Santos.
Noah Alexander: Hej Amber, hej Los Santos! Dawno już nie mieliśmy się okazji słyszeć, bądź widzieć w takim wydaniu. Pasy zapnijcie obowiązkowo!

Amber Parks: Yeah. Super, że udało wam się tu dotrzeć. Nieczęsto udzielacie wywiadów całym zespołem, jak zdążyliśmy zagadać słówko przed wejściem na antenę. Przebrniemy dziś przez parę tematów, ale myślę, że trzeba zacząć od najważniejszego, zrodzonego z powodu, przez który dzisiaj tutaj jesteście.
Amber Parks: Mowa oczywiście o niedawnej premierze waszego nowego teledysku - Twilight of Promises. Jak rozumiem to już zapowiedź nadchodzącego albumu. Jak idą prace? Czy fani doczekają się efektów jeszcze w tym roku?
Fehu Skarsgard: Oj tak, to spory krok milowy, pokazujący przedsmak tego co szykujemy dla fanów. Część kawałków odkrywaliśmy wcześniej na koncertach, w tym na ostatnim, związanym z zaćmieniem księżyca. Myślę, że premiera w tym roku to pewniak, prawda, Morgan, Noah?
Noah Alexander: Tak, można już z pewnym tonem w głosie powiedzieć, że krążek wyjdzie w tym roku.
Morgan Svendsen: Mamy już niewiele pracy do nadgonienia z utworami, też sądzę że się uda.
Amber Parks: Czyli dalej tworzycie materiał? Prace nie są jeszcze na etapie wydawniczym?
Noah Alexander: W ostatnim okresie czasowych było wiele przypadków, które nieco spowolniły ten proces... Nie z naszej winy oczywiście, ale wracamy do studio w zasadzie by już dopiąć końcówkę tego, co szykujemy.
Morgan Svendsen: A chcemy żeby nasz album był doskonałej jakości, dopracowany, pod każdym względem. Tak dopełniając to co powiedział Noah.
Fehu Skarsgard: Yeah. To co szykujemy, jest sporym projektem, który ma być nie tylko nowym etapem, ale też i podsumowaniem tego co było. Wszystko, co działo się w międzyczasie, niestety opóźniało nasze pracę, a też nie ukrywam, że czasem po prostu jeszcze coś staramy się dokręcić w tym co mamy, by było idealnie.
Amber Parks: Rozumiem. Niedługo koniec roku i kolejne Celebrity Awards, na którym pewnie znów zaistniejecie. A propo Celebrity Awards... Pandora zgarnęła w zeszłym roku rekordową liczbę statuetek. Nie ma w waszym zespole zgrzytu, że to jedna osoba błyszczy, a reszta stoi w cieniu?
Morgan Svendsen: Fehu robi zajebiście dużo dobrej roboty, zapierdala za dwóch. Nic w tym dziwnego, zasłużyła sobie. Poza tym nie każdy musi być w blasku chwały kiedy ten cień też dokłada swoją cegiełkę do całego procesu. Ja się cieszę z jej sukcesów.
* Fehu Skarsgard spojrzała na Morgana, położyła dłoń na sercu.
Noah Alexander: Jako zespół tworzymy jeden organizm, a jeśli chodzi o Fehu i jej osiągnięcia to nie, nie ma o to zgrzytu. Nie jest szokującym faktem to, że to frontman zespołu zawsze będzie tą najpopularniejszą osobą. Fehu też robi naprawdę świetną robotę, a my staramy się ją wspierać w tym wszystkim.
Fehu Skarsgard: Mogę mieć w sumie najwięcej statuetek, ale szczerze, to co tworzymy jako Soulsi, to wspólne dzieło. Koncerty, piosenki, nie byloby to tym samym, gdyby nie chłopaki i to ile w to wkładają. Bez nich pewnie też nie byłoby mnie w tym miejscu gdzie jestem.
** Fehu Skarsgard odniosła sukces próbując nie mieć oczu lekko zeszklonych,bo ich słowa ruszyły jej serce.
Amber Parks: Sami jednak musicie przyznać, że wasza kariera bywa nieco burzliwa. Raz jest was więcej, raz mniej. Skład się zmienia, brzmienie tak samo. Mówię o tym, bo niedługo zbliża się rocznica śmierci Eelisa Forsberga, prawda? Nie chcę zabczmieć brutalnie, ale... Czy Soul Evisceration bez niego to dalej ten sam zespół, czy jednak zupełnie inny twór?
Fehu Skarsgard: Ciężko odpowiedzieć na to, zależy pod jakim kątem patrzymy. Skład, poza mną, jest zupełnie inny niż na samym początku. Zmiany są, mało kiedy masz formację, bez zmian. Mój wokal i brzmienia Death Metalowe, pojawiały się i w naszej pierwszej EP. Tematyka pozostała ta sama. Bardziej bym okresliła, że na swój sposób ewoluowaliśmy? Dojrzewamy, szukamy swojego brzmienia i nie boimy się eksperymentować, jednocześnie dbając o to, co pozostawił po sobie Eelis. Ku jego pamięci szykujemy też coś dodatkowego, ale to zostawimy póki co jako tajemnicę.
Noah Alexander: Fehu ma na koncie wokalne kawałki, które jeszcze były tworzony za czasów Eelisa, więc po części tak... To jest nadal Soul Evisceration. Wiadomo, że Eelis był głównym trybikiem w poprzednich albumach, ale czas, konflikty sprawiły, że zespół wygląda teraz tak, a nie inaczej.
Noah Alexander: Eelis nadal pozostaję w naszym sercu i staramy się dbać o to, co zostawił po sobie.
* Fehu Skarsgard przytaknęła głową.
* Noah Alexander upił kilka łyków wody ze szklanki.

dQBeJqq.jpeg

- rozmowa o wizerunku -
Amber Parks: W sumie spytałam o to, bo ciekawi mnie też.... zarzut? Nie z mojej strony, ale na pewno od wielu koneserów cięższych brzmień. Uważacie, że wasz wizerunek pozostał niezmienny? Wiele osób uważa, że mocno balansujecie między mrokiem, groteską i kabaretem. Bodajże w zeszłym roku w listopadzie daliście koncert w hawajskich koszulach. To przemyślana strategia, czy po prostu chaos, który tłumaczycie jako sztukę?
Fehu Skarsgard: To po prostu zabawa. Bo rozumiem, chodzi Ci o koncert w Oceans Bounty Bar? Uznaliśmy, że czemu by nie pobawić się tym trochę i wrzucić koszule hawajskie. Niejednokrotnie robiliśmy już coś, co po prostu odstawało, lub było dziwnym, niepasującym elementem.
Fehu Skarsgard: Jak na przykład wjazd Otisa z wózkiem inwalidzkim na scenę w Hakael. Czy marsz z flagą ameryki w środku moshpitu. Jak ktoś to uważa za kabaret, no to pewnie, czemu nie, ja nie widzę powodu, by nie bawić się formą jaką tworzymy.
Noah Alexander: Zacytuję częśc utworu SOULS!... Nic nie zniszczy nas... Nic nie zmieni nas.... Zawsze po prostu tacy byliśmy. Jesteśmy artystami, którzy mają nieograniczoną wyobraźnie i staramy się z tego korzystać w stu... a nawet studziesięciu procentach.
Morgan Svendsen: A każdy zespół na tym poziomie będzie miał fale krytyki z którejś ze stron, to jest nieuniknione. Skrajności szkodzą, czasami trzeba zluzować i pobawić, nawet na scenie.
Fehu Skarsgard: Yeah. Pamiętam, że i dawaliśmy niekiedy koncert w zupełnie innych przebraniach, jak na coverowym z klasyków rocka. W Hakael, parę lat temu haha. To była szalona impreza.
Amber Parks: Czyli nie wykluczacie featuringu na przykład z Maxine Koci? Fani by was nie zjedli?
* Fehu Skarsgard zakryła usta rozbawiona, spojrzała po chłopakach.
Noah Alexander: Jako Soulsi wydaję mi się, że nie doszłoby do takiego collabu, ale Fehu, czy ja w projekcie solo... W sumie czemu nie? *zaśmiał się*.
Noah Alexander: Oczywiście nie odpowiadam tu pewnie w imieniu Fehu, żeby nie było...
Morgan Svendsen: Myślę że w waszych solowych materiałach nie odbiłoby się to negatywem, ale do samych Soulsów to niezbyt pasuje.
Fehu Skarsgard: Nie no, myslę, że w odpowiedniej konwencji by wybaczyli haha. Metallica współpracowała z Lady Gagą, przypomnę, różne dziwne mixy branża już widziała. Ale no, szczerze, do kawalków Soulsów... ciężko byloby ją wbić, chociaż jej wokal, nie powiem, mógłby w niektórych momentach fajnie kontrastować.
* Morgan Svendsen popatrzył na Fehu i Noah podczas wypowiedzi.
Fehu Skarsgard: Ale tak, do Soulsów nie pasuje to zbytnio, chociaż Maxine zajmuje specjalne miejsce w sercu.

VYsgrJk.jpeg

- zgrzyt na linii Unsainted Records - Blood Moon Records -
Amber Parks: Jednak nie każdy chyba byłby na to chętny? W sieci w przeciągu ostatniego roku pojawiało się dużo tarcia między waszą wytwórnią, którą zarządza Fehu, a Blood Moon Records, prowadzoną przez Raven Morgan. Podzieliły was osobiste kwestie, czy to sprawa biznesowej ryrwalizacji?
* Morgan Svendsen zrobił tylko grymas w postaci /nie wiem, nie wypowiem się/.
Noah Alexander: Ja osobiście do Raven Morgan nie miałem nigdy żalu, czy pretensji. Starałem się zawsze z nią przywitać jak się widzieliśmy, nawet gdy kipiało już w sieci. Ja bym to bardziej określił, że był to konflikt na linii Fehu i Raven, co miało wpływ na relacje międzywytwórniowe.
Fehu Skarsgard: Yeah, to była kwestia między mną, a Raven. To dość... złożona sytuacja? Nie ukrywam, trochę osób trzecich namieszało w tym też, dorzucając jakieś swoje kwestie, a że tego się nazbierało, wyszedł i konflikt, który wyszedł od totalnej pierdoły.
Fehu Skarsgard: Z resztą, ostatnio udało nam się trochę pogadać, całość poszła za daleko i sama też widzę z perspektywy czasu, że warto temat przegadać na spokojnie. Życie w konfliktach jest męczące, a i tak się przecinamy gdzieś, gdy nasi muzycy działali na jednym wydarzeniu lub projekcie. Chyba dojrzewam? Najwyższy czas haha. Zobaczymy co będzie dalej.

CdII24U.jpeg

- Włamanie do budynku wytwórni, postrzelenie Noaha - 
Amber Parks: Czyli nie ma co się spodziewać już wideł i pochodni. Może to i lepiej. Na początku wspominaliśmy jeszcze o waszej przerwie... Zapewne była ona podyktowana też tą mrożącą krew w żyłach sytuacją z postrzeleniem Noaha w budynku waszej wytwórni. Nie komentowaliście już później tej sytuacji, czy służbom udało się w ogóle złapać sprawcę? Jakoś po czasie możecie to wszystko skomentować?
Fehu Skarsgard: Może i będą widły i pochodnie, ale niekoniecznie w tym aspekcie.
* Fehu Skarsgard spojrzała na Noaha.
* Noah Alexander westchnął na myśl o śledztwie i postrzeleniu.
Noah Alexander: Przede wszystkim po tym postrzeleniu sam potrzebowałem czasu by dojść do siebie. Potrzebowałem też odizolować się od życia publicznego na jakiś czas by to wszystko poukładać w głowie i wrócić powoli do normalnego trybu życia. Nie ma co ukrywać, że to odcisnęło piętno na mojej psychice...
Noah Alexander: W końcu jedną nogą byłem już praktycznie po drugiej stronie... Wracając do pytania. Nic nie wiadomo o sprawcy i na jakim etapie jest śledztwo. W ostatnim momencie mieliśmy okazję obserwować, co było priorytetem dla służb, czyli działalność Lary Kozlovej.
Fehu Skarsgard: To praaawda. Cóż, wysłaliśmy nawet pismo, tu mam na myśli wytwórnię, do Departamentu Policji. Odpowiedzi do dzisiaj nie uzyskaliśmy. Nie ukrywam, że to trochę paranoja, bo całość zadziała się w centrum pieprzonego miasta i moglo skończyć się tragedią. Z resztą, skończyło tragedią, bo nie powinno mieć nigdy miejsca. To nie był, wiesz, napad z jakimś pistoletem na wodę, tylko wbita z cholernymi półautomatami, zamaskowani. Masa ludzi przed. A potem, ani nie masz co liczyć na odpowiedź, ani na nic. Jeszcze szczytem było, gdy przez przypadek w barze dowiadujemy się, że osoba pracująca nad tą sprawą, w sumie już nie robi w departamencie policji i chuj wie co dalej.
Noah Alexander: Sam nie wiem o tym, co myśleć. Nadal nie czuję się bezpiecznie na myśl, że osoba odpowiedzialna za to jest nadal na wolności i niewiadomo, czy nie wróci kiedyś, ale nie będe przez to siedział zabunkrowany w czterech ścianach by uniknąć tej sytuacji. Trzeba żyć dalej i robić swoje.
Amber Parks: Więc uważacie, że służby poważnie zaniechały tę sprawę. Naczelnik biura FBI w Los Santos Russell Kirby po dopadnięciu Lary Kozlovy od razu zaangażował się w sprawę poszukiwania zaginionej studentki z ULSA. Za co należy mu się uznanie. Jednak w waszej sprawie nie kiwnął palcem, a często zdarza mu się publicznie udzielać na platformie Lifeinvader. Chyba sama uszczypliwie komentowałaś jego działania, Fehu?
Fehu Skarsgard: Oczywiscie, że komentowałam, nawet u Fernando w jego formacie. Ale to nie pierwszy raz. Z tego co pamiętam, do dziś nie złapano też nożownika, który zaatakował Jacka Weskera z Social Therapy i skończył w śpiączce. Baby Ray - to samo. Blake Rawlings, z tego co pamiętam, również nigdy nie wyszło co się zadziało. Super, że odnaleziono tamtą studentkę, myślę, że mieli powody, by angażować w to FBI i nie było to, jak tam komentowano, pod budowanie PR. Dalej jednak, nie tylko my jesteśmy "ofiarami" tego wszystkiego. Wiele osób do dziś nie wie, kto ich zaatakował, lub ich bliskich. Wielka metropolia, inwestycja w systemy kamer, departamenty latają swoimi wozami w pościgach jak z Need For Speed... no ale dalej masz obawę, że ktoś po prostu odstrzeli Cię w centrum i nikt nie kiwnie palcem.
Amber Parks: To prawda, taka wizja budzi grozę, a z licznych opinii ludzi wynika, że niewielu czuje się bezpiecznie na ulicach naszego miasta. Ci bogatsi jednak mogą sobie pozwolić przynajmniej na prywatną ochronę. Taką jak Guardian ...
* Fehu Skarsgard spojrzała na Amber.
* Morgan Svendsen zerknął na Fehu.

taZA6Pp.jpeg

- Sprawa między Fehu Skarsgard a firmą ochroniarską Guardian - 
Amber Parks: Twój związek z Loganem Barkley'em, czyli właścicielem owego biura ochrony.. a raczej jego zakończenie tez nie obiło się bez echa w mediach. Nie chcę wałkować całego tematu od nowa, bo pewnie większość osób i tak zna sytuację, ale jak byś to skomentowała krótko. Z perspektywy czasu żałujesz tej relacji?
* Fehu Skarsgard mlasknęła, wzieła wdech głebszy nim odpowiedziała.
* Morgan Svendsen przetarł oczy palcami i zerknąl ponownie na Fehu.
Fehu Skarsgard: Akurat Guardian nie zaliczyłabym do udanej inwestycji ochroniarskiej... ale o tym już było i było. Czy żałuje relacji z Loganem? Z perspektywy czasu, yeah, bo zainwestowałam czas, pieniądz i zaufanie w człowieka, który do zdeptał na każdy możliwy sposób. Mimo to, trzymam kciuki, że z nową partnerką ułoży im się idealnie i będą mieli swój własny raj na ziemi. Może to kwestia u nas była różnicy wieku, bo jednak ile... z 14 lat? Mogę podsumować, że żałuje i relacji z Loganem, jak i z jego firmą. Nawet patrząc na to już na chłodno, po całej tej aferze. Z resztą, Noah sam widział w jakim stanie byłam po tym wszystkim.
Noah Alexander: Chłopaki z Guardian z początku współpracy robili świetną robotę, można było naprawdę im zaufać. Nie jestem w stanie określić co się stało i co było powodem, że to tak wszystko się spieprzyło. Relacje Fehu i Logana na pewno mają na to po części wpływ, ale ta współpraca to nie ograniczała się tylko między nimi.
Fehu Skarsgard: Nie no, akurat nasza relacja nie miała wpływu na kwestię co działo się od guardian. Bardziej na to, że współpraca z Guardian nie została zerwana od razu. Zostawało wszystko dogadane, przeprosiny, ogarniane rozwiązania, które i tak spływały na niczym do kolejnego aktu przemocy na artystach.
Noah Alexander: Fakt, było wiele powodów i sytuacji, które doprowadziły do tego, że rozpętało się medialne piekiełko i wzajemne kopanie po kostkach.

PqvvuuH.jpeg

- Dalsze plany zespołu - 
Amber Parks: Tak czy inaczej temat można chyba uznać za zamknięty? Chciałabym jeszcze na koniec wrócić do tematów związanych z muzyką. Wasz teledysk to hit. Powrót w wielkim stylu. Przed wami album... A co dalej? Planujecie ogłosić trasę koncertową?
Fehu Skarsgard: Cholernie zamknięty, na osiem spustów i niech tam zostanie. Rozeszliśmy się, prywatnie i zawodowo i niech tak to zostanie. Trasa koncertowa? Oh heeeelll yeaaah, to coś o czym już dyskutujemy od dawien dawna. W sumie będzie to też nasza pierwsza trasa.
Noah Alexander: Osobiście nie mogę się już doczekać tego by w końcu nasze plany przerodzić w fakty i rzeczywistość. Jestem zajebiście nakręcony zarówno na premierę krążka jak i trasę koncertową.
Morgan Svendsen: Album, trasa... mamy jeszcze wiele pomysłów, ale nie chcę zapeszać i psuć niespodzianki. Nasze mózgi pracują nieustannie w każdym razie.
Fehu Skarsgard: Faaakty. Trasa to jednak taki cel, nad cele myślę? Praca w studio jest mega, ale jednak koncerty i kontakt z fanami to jest coś.
Noah Alexander: Chcemy przede wszystkim pokazać nasz sceniczny pazur w innych zakątkach.
Amber Parks: A do premiery albumu jeszcze gdzieś będzie można was spotkać?
Fehu Skarsgard: Myślę, że na pewno. Nie tylko scenicznie, bo też chcemy spotykać się z ludźmi w nieco innym formacie, by poznawać fanów, móc pogadać, wymienic się poglądami i tak dalej. Jak na początku wspominaliśmy, prace są na wykończeniu, więc na pewno możemy sobie na to pozwolić. Bo jednak w głównym momencie, gdy byliśmy zakopani w studio, to dosłownie tam spaliśmy, jedliśmy, funkcjonowaliśmy. I tak długi, dłuuuugi czas. Więc pora wrócić do tego co lubimy - kontaktu z ludźmi.
Amber Parks: Czyli trzeba was śledzić, nic oficjalnego jeszcze nie ogłoszono. Spontaniczność to trochę wasza domena, co? Dziekuję jeszcze raz, że wpadliście. *zwróciła się do słuchaczy* W studiu byli dla was Soul Evisceration.
Noah Alexander: Dzięki za zaproszenie Amber. Spokojnej nocy Los Santos!
Morgan Svendsen: Dziękuję bardzo za zaproszenie.
Fehu Skarsgard: Dokładnie tak, obserwować nasze social media, wytwórni i tak najlepiej będzie dowiedzieć się co Was czeka z nami. Dzięki za rozmowę Amber, dobrej nocy Los Santos!

ECMxxx9.png

Verisa, Mith, Kaniaczek i 1 inny lubią to

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png