Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Biznes/Warsztat] ATOMIC Auto Repairs

onimane

Rekomendowane odpowiedzi

Eo6w7vo.png

ATOMIC Auto Repairs to franczyzowy warsztat samochodowy sponsorowany przez znanego producenta opon oraz aktywnego uczestnika świata motorsportu – firmę ATOMIC. Specjalizuje się w naprawach oraz tuningu aut sportowych, a także modeli z japońskiego rynku (JDM). Nie jest to pierwszy i z pewnością nie ostatni warsztat działający pod szyldem ATOMIC – sieć rozwija się dynamicznie na terenie całego kraju.

Nowo powstały oddział w Los Santos prowadzony jest przez Briana Payne, 29-letniego mechanika, pasjonata motoryzacji i miłośnika dobrego stylu. Brian zdobył doświadczenie jako menedżer w jednym z warsztatów ATOMIC w San Fierro, a środki na uruchomienie własnej franczyzy pozyskał, łącząc oszczędności z pożyczką udzieloną przez rodzinę.

Zespół ATOMIC Auto Repairs tworzą wykwalifikowani specjaliści, którzy odpowiedzieli na wcześniejsze ogłoszenia rekrutacyjne. Wśród nich znajdują się Yukino Kaisen, ekspertka w serwisowaniu i modyfikowaniu samochodów marki Dinka, oraz Koreya Yukiya, którego doświadczenie w podobnych warsztatach na terenie Los Santos pozwala doskonale orientować się w lokalnym rynku motoryzacyjnym.

Mimo silnego zaplecza sponsorskiego, warsztat pozostaje wierny duchowi ulicznej kultury tuningu – jego celem jest zrzeszanie fanów motoryzacji i tworzenie przestrzeni, w której pasja do samochodów spotyka się z autentycznym stylem Los Santos.

bgFBBjM.png

fmazfrD.png

2OXojqm.pngLokalizacja ATOMIC Auto Repairs nie jest dziełem przypadku. Warsztat mieści się w Burton, czyli w samym sercu Los Santos — miejscu, gdzie życie nigdy nie zwalnia. Gdy na rynku pojawiła się okazja, której nie sposób było przegapić, Brian nie zastanawiał się długo. Budynek, w którym dawniej działał legendarny 101 Workshop, został wystawiony na sprzedaż. Trudno o lepszy punkt — w idealnym miejscu pomiędzy Mirror Park a Vespucci Beach, a przy tym zaledwie kilka przecznic od bogatego Rockford Hills i Vinewood.

Jak mówi sam Brian, lokalizacja to połowa sukcesu. To właśnie tu, w miejscu dobrze znanym lokalnej społeczności miłośników motoryzacji, ma powstać coś więcej niż tylko kolejny warsztat. Ma to być przestrzeń, w której spotykają się różne światy — od ulicznych tunerów po bogaczy, serwisujących swoje weekendowe, japońskie klasyki. Symboliczny punkt „pośrodku wszystkiego” pozwala na budowanie kontaktów i wymianę doświadczeń, a przede wszystkim na tworzenie miejsca, które tętni pasją.

ATOMIC Auto Repairs stawia przede wszystkim na ludzi z energią i pomysłami. Doświadczenie jest ważne, ale według Briana dużo istotniejsze jest podejście, pasja i otwarty umysł. – „Umiejętności można zdobyć, ale zapał i serducho do tego, co się robi, to coś, czego nie da się nauczyć” – powtarza często. Dlatego warsztat ma działać jak rodzina – wspierać się, inspirować i wspólnie rozwijać.

Drugą częścią tej układanki są oczywiście auta. To one mają mówić same za siebie. Wspólne projekty, tworzone przez zespół ATOMIC, mają nie tylko zachwycać detalami i wykonaniem, ale też wzbudzać emocje. Brian chce, żeby samochody wychodzące spod ich ręki „skręcały kark” przechodniom i kierowcom, którzy zobaczą je na ulicy. Każde auto ma opowiadać historię – o stylu, ambicji i o marce, która nie boi się wyróżniać. Bo właśnie tak ATOMIC Auto Repairs chce budować swoją renomę – nie przez reklamy, a przez efekt wow.

3ybAJwO.png

PSceqOo.png

Poza standardowym tuningiem czy serwisowaniem aut, ATOMIC Auto Repairs planuje pójść o krok dalej i realizować kompletne projekty od zera – samochody budowane na indywidualne zamówienie klienta, dokładnie według jego wizji. Warsztat z otwartymi ramionami przyjmować będzie zarówno klientów prywatnych, jak i firmy, które szukają czegoś wyjątkowego – pojazdów jedynych w swoim rodzaju, zaprojektowanych z myślą o osiągach, stylu i osobowości kierowcy. Od ramy, przez silnik, aż po ostatni detal wnętrza – wszystko ma być dopracowane do granic możliwości, z zachowaniem charakterystycznej dla marki precyzji i estetyki.

Dzięki szerokiej gamie produktów marki ATOMIC oraz kontaktom, jakie daje współpraca z tą firmą, warsztat ma dostęp do najwyższej klasy komponentów i części, których zdobycie dla przeciętnego mechanika byłoby praktycznie niemożliwe. Co więcej, rozbudowana sieć dostawców ATOMIC pozwala sprowadzać je w ekspresowym tempie, co daje zespołowi ogromną elastyczność przy tworzeniu nawet najbardziej nietypowych, wymagających projektów.

Tego typu realizacje mają być nie tylko wizytówką warsztatu, ale też sposobem na zacieśnianie współpracy między członkami ekipy. Każdy nowy projekt to wyzwanie, które wymaga pomysłowości, komunikacji i odwagi w eksperymentowaniu. Brian podkreśla, że najważniejsze jest to, by zespół działał jak jedna maszyna — zgrana, kreatywna i napędzana prawdziwą pasją do motoryzacji. To właśnie ta energia i zaangażowanie mają sprawić, że ATOMIC Auto Repairs stanie się miejscem, do którego ludzie wracają nie tylko po naprawę, ale po doświadczenie.

Jak mówi sam właściciel: „Chcemy budować auta, które nie tylko świetnie jeżdżą, ale mają w sobie duszę. Takie, które na pierwszy rzut oka pokazują, że zostały stworzone przez ludzi z zajawką, a nie przez katalog.”

Bo w końcu ATOMIC Auto Repairs to nie tylko warsztat – to społeczność pasjonatów, dla których każdy projekt to kolejna okazja, by połączyć technikę ze sztuką i stworzyć coś, co naprawdę robi wrażenie.

grafiki by onimane.

R7u0ItG.gifayXgbXz.gif

OOC:

Spoiler

Hej! Po dłuższej przerwie stwierdziłem że wrócę na VIBE z dawką świeżych pomysłów, jednym z nich jest ATOMIC Auto Repairs. W przeszłości uczestniczyłem w życiu takich miejsc jak ENDO Performance, Rubert Terrain Performance, prowadziłem projekt Nagareboshi oraz współtworzyłem RIDE!, zorganizowałem pierwszy w historii event VOCS i byłem założycielem i pomysłodawcą Hotei Global Imports, jednakże nigdy nie prowadziłem własnego warsztatu. Wspólnie z Quore i Wolfekkiem chciałbym to zmienić, chciałbym stworzyć miejsce które poziomem rozgrywki będzie dorównywać innym rzeczom, które miałem okazje stworzyć, miejsce które nie tylko będzie opierało się na tym żeby być dla szeroko pojętej śc*ganterii, ale też takim które pozwoli zwykłemu kowalskiemu wejść w ten świat i pograć coś fajnego dookoła motoryzacji, co nie bedzie strikte dotyczyło śc*gantów. Poprzez tytułowe ATOMIC mam też nadzieję otworzyć się na szereg współprac ze strony biznesów, które będa chciały jakoś połączyć ten świat spółek ze światem motoryzacji, niemniej jednak warsztat ma mieć w założeniu atmosferę domową, nie ma być czyściutkim i przepełnionym bielą i LEDami studiem, tylko miejscem w którym się pracuje, takim które ma klimat. 

Chciałbym stworzyć miejsce w którym fajnie będzie się pracować, gadać, siedzieć i będzie miało fajną atmosferę samo w sobie, a przede wszystkim mam nadzieję na tworzenie rozgrywki nie nastawionej pod e-pieniądz, tylko pod e-klimat. Po wejściu mojej postaci IC w całe motoryzacyjne community, będę chciał też zbudować zgarną ekipę, która będzie pojawiać się na zlotach, czy innych wydarzeniach kręcących się dookoła motoryzacji na serwerze. Chciałbym aby relacje postaci pracujących w warsztacie, studio czy jak to nazwać nie były zero jedynkowe i nie polegały tylko na tym, że ja jestem szefem a pode mną są pracownicy, liczę że ludzie których przyjmę i wyselekcjonuje będą tworzyć wewnątrz tego biznesu relacje, które przejdą poza niego. Moje podejście do tego nie jest inne niż to, co opisałem w samej aplikacji, chciałbym żeby w tym projekcie uczestniczyli ludzie którzy LUBIĄ grać przy samochodach i dookoła samochodów, a nie robią to bo muszą żeby wbić payday, czy też robią to dlatego żeby mieć podkładkę pod otoczkę śc*ganta. 

Kreatywność u ludzi którzy będą grać w projekcie postaram się wynagradzać na bieżąco, ciekawa twórczość w postaci screenów, kreatywne odgrywanie czy też pochwały którę zasłyszę od innych w stosunku do pracowników będą podstawą za którą będę chciał szczególnie wyróżnić osoby pracujące w biznesie. Poza tym będzie panował już klasyczny system opierający się na zasadzie przejmowania części zysku za wykonanie tuningu; najważniejsze jest dla mnie aby interakcja z klientem nie kończyła się na schemacie /o naprawa -> odgrywka -> nara, czy też *podaje tablet*. 

Edytowane przez onimane

• 4 tygodnie później...

image.webp.0309f028e8e27c8490269dd4f32e387a.webp

Cześć, Twoja aplikacja na Biznes została przyjęta!

Zgłoś się na oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA

Twoim obowiązkiem jest bycie na tym discordzie z odpowiednią rangą.

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi oraz stworzenie panelu poprzez wejście do kanału ⁠kontakt, oraz kliknięcie przycisku — Odbiór panelu biznesu. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu/spółki, który prowadzisz. W swoim tickecie zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu, podając wypełnioną formatkę:

Nazwa biznesu/Projektu IC:
Postać lidera: 
UID postaci lidera z panelu gracza:
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: 
Typ projektu (Biznes/Projekt IC):
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): 
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a):

Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie projektów prywatnych.

Eo6w7vo.png
W ostatnim czasie ATOMIC Auto Repairs podpisało dwie umowy:
- Umowę z Fuzzy; polegającą na wstawieniu automatu z napojami i przekąskami do warsztatu ATOMIC
- Umowę z Deschamps Résistance; studio projektowe nawiązało współprace z ATOMIC Auto Repairs w ramach której, ATOMIC korzystając ze swoich kontaktów zapewni tańszy dostęp do części na potrzeby projektów realizowanych przez Deschamps. ( @naughty)

Spoiler

axgIsRV.png
qL6bLiL.png
PnOGUa5.png

• 2 miesiące temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin