Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[19.10] [Singiel] Suzanna Zabadevya - Echo of You

Zazi

Rekomendowane odpowiedzi

yOvKr4x.jpeg

**Późną nocą z osiemnastego na dziewiętnastego października do sieci wpadł najnowszy singiel Suzy. Anglojęzyczna produkcja sama w sobie jest kolejnym z wydań powiązaną z zapowiedzianą trasą koncertową która ma ruszyć pod koniec miesiąca, czy też z początkiem listopada. Mimo metalowego brzmienia, tekst utworu pozostaje z mocno mistyczny, z folklorowymi nawiązaniami - przez ten przeplata sie kilka bóstw czy postaci znanych ze słowiańskich wierzeń neopogańskich (w tym i Leszy do którego upodobniła sie w jednym z postów). Utwór to być może w odbiorze mroczna ale i na pewno pewna opowieść o wędrówce między światem żywych a umarłych. Refren „Nie zbłądzę w noc” - staje się w tym przypadku powtarzalnym przez Suzy zaklęciem, znakiem sprzeciwu wobec śmierci i przemijania. Za gitary w utworze odpowiedzialna jest Suzanna wraz ze swoim współpracującym gitarzystą Rickym @Centrolewus, wykończenie utworu również przypada tej dwójce i tak jest podpisane we wszystkich creditsach. Ku zaskoczeniu przy perkusji pojawił się inny mniej znany odbiorcom wpis zamiast Cassiusa z którym ta miesiącami współpracowała - co być może wynikało (i najprawdopodobniej wynika) z nieobecności mężczyzny podczas terminu nagrywek. Zebrany męski wokal to część po prostu otrzymana przy pracy całego zespołu który sie zaangażował w wykonanie. Nagranie zostało skompletowane w profesjonalnym studio które nie tak dawno artystka przejęła, wyremontowała i uzupełniła pod swoje przyszłe działania - wszystko pozbawione jakichkolwiek zakłóceń czy niedoskonałości. Wydanie Echo of You - pozostaje ANGLOJĘZYCZNE, co może utrwalić słuchaczy Suzanny w tym że dalej splata dwa różne sobie języki zależnie od okazji czy czasu w jakim to ma zostać puszczone dalej w świat. Utwór przed swoim wydaniem był zagrany na kilku koncertach Suzanny wraz z jej innymi anglojęzycznymi produkcjami w tym 'Zaklętym Santos'. **

QZUL8k2.png

Spoiler

W bramach Nawi spoczywa przodków ślad
Morano, otul noc swoim chłodem
Wśród starych pieśni - usłyszysz jej krok
Leszy niech na straży staje
Dusze już słychać w dnie jeziora.

Rusałka wabi swoim słodkim śpiewem
W chłód nocy wpada twój oddech. Już nie zawitasz w moim świecie.

---
I czuję że serce moje wariuje już. Czy nie złamie mnie żaden cień?
Nie, nie zbłądzę w noc - nie zbłądzisz...

Wodzą mnie swoim szeptem - życie i śmierć!

Nie zbłądzisz...
---

Chcą odebrać nam pradawne dziedzictwa.
Nie pozwolę Twojej duszy tak odejść - mówiłam, znaczysz znacznie więcej.
Nasze wyzwolenie - podążaj za mną.
Nie zostaniesz zapomniany.
Nawet gdy Ty miniesz mnie bez echa - to nie koniec.

W chłód nocy wpada twój oddech. Już nie zawitasz w moim świecie.

---

Nie zbłądzisz...
---
Jestem tym, kim jestem...
Nie Twoim - darem od bogów.

Nie zbłądzisz...

---

Nie zbłądzisz...

-> Wydatki

Spoiler

- $5.000 zastępczy perkusista (w brudasach)

- $40.000 opłata za reklamy singla Daily Globe

- $27.500 opłata za billboardy

- Pozostali członkowie nagrywek - indywidualnie po wycenie

-> Rozgrywka i inne screeny

Spoiler

- Nagrywki w studio klik 

-> Reklama 

Spoiler

- Pierwsze przedstawienie przed wydaniem singla na koncercie SUZY Przeżyj słowiańską noc w The Roof 🌙

- Drugie przedstawienie przed wydaniem singla na koncercie Sound Of The Mirror.

- Nie tak dawne zorganizowanie aktywnosci sadzenie lasów

- Pojawienie sie Suzy na RHYTHM RADAR - OFFICIAL SAN ANN MUSIC CHARTS - TOP 10 AUGUST 2025.

- Utrzymanie dobrej passy, pojawienie sie na RHYTHM RADAR - OFFICIAL SAN ANN MUSIC CHARTS - TOP 10 SEPTEMBER 2025

- Ostatnie świeże dość wydania w tym Cursed Santos.

109. Seth Daagard, Jaden Morrow, Cassius Arceneaux i Olivier Hussler na jednej scenie – czyli jak pozostawić niesmak po świetnym występie - Suzy jako właścicielka lokalu w środku afery.

Pink Girls OCTOBER 2025 x Selah Valdes 🎗️ - zaangażowanie sie z kilkoma dziewczynami w akcje charytatywną dot. nowotworów piersi. 

- Zamknięcie Unsainted Records; mimo to nieprzerwane działania i chęć rozwoju artystki. 

- Zamieszczenie story będącym po części tajemniczym podbiciem aktywności. 

- Ogłoszenie pracy nad trasą koncertową na swoich social mediach. 

- Singiel dzień po wydaniu zostaje reklamowany w Daily Globe przez okres ok. 10 dni. 

- Pojawienie sie w mieście billboardów w wybranym czasie i miejscach, promujących wydanie.

- Stworzenie Slavic Witch jako m. in. miejsca do szerzenia wiedzy o kulturze i zwyczajach Słowian z rąk Suzanny.

- Aktywne prowadzenie sociali przez artystke; tak samo żywotna strona Słowiańskiej Wiedźmy na której w creditsach wspomniana Suzy jako właścicielka

- Wzięcie udziału w #hissmehalloween, odpuszczenie przebrania - postawienie na swój neopogański, mroczny, wiccański styl.

- Post zapowiadający wystąpienia i udział w wydarzeniach przed wyruszeniem w jakąkolwiek trase; co za tym idzie oficjalny udział Suzy (bez względu czy jako artystka czy Slavic Witch) w najbliższych festiwalach z większą bądź mniejszą promocją ich przez organizatorów.

- Spontaniczne wystąpienie/ udział Suzy jako gitarzystki wspierającej koncert Setha Daagarda na sobotnim wydarzeniu w Sandy. 

- Pojawienie sie Suzy z własnym stanowiskiem/ nazwą jaką buduje swojej zielarni. Unikalny kącik podczas wydarzenia Harvest Festival. 

- cdn.

-> Dane postaci

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Suzanna Zabadevya
Numer konta: 0019011596
Przynależność (do projektu, np. wytwórni): n/a
Imię i nazwisko menadżera: n/a
Kontrakt zawarty z menadżerem (dot. podziału zysków): n/a

Edytowane przez Zazi