Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[31.12/2025][Singiel] Suzanna Zabadevya - ​The Night’s Daughter

Zazi

Rekomendowane odpowiedzi

tCU0ocq.jpeg**Po rozciągniętej w czasie promocji (czego powodem m. in. mogły być zawirowania świąteczne), pojawia się na wszystkich platformach streamingowych spoilerowany z początkiem miesiąca singiel Suzy. Sam w sobie utwór pozostaje w wersji anglojęzycznej wibrując niezmiennie w tym samym gatunku jakim artystka tworzy - samym smaczkiem może być w brzmieniu nuta elektroniki a ta - szczególnie wybija się przy dogrywanych chórkach. Sama w sobie okładka/miniaturka przedstawia dwie niemal kamienne dłonie wyłaniające się z ciemności i spotykające się nad jasnym wirującym światłem. Kontrast światła z mrokiem symbolizuje walkę oraz balans między światem duchowym a ludzkim. Całość utrzymana w mrocznej, mistycznej estetyce podkreśla motyw duchowej nowej czy kolejnej dla artystki drogi. Wydanie zawiera ukryte w treści nawiązania do czołowych bóstw z wierzeń Słowian chociaż nie są bezpośrednio przedstawione - tworząc inny, świeższy dla słuchacza format (narracja opiekuna). Sama premiera produkcji nie bez powodu przypada na koniec roku, 'córka nocy' docelowo staje się dla Suzanny początkiem drogi do nowych projektów a i w pewnym stopniu nawiązuje sobą do albumu o jakim opowiadała chociażby podczas swojej trasy koncertowej FOLLOWING THE WHISPER OF THE ANCESTORS której finał przypadał na listopad. W wydaniu załączono odpowiednie creditsy tych osób bardziej znanych i mniej - z lokalnych nazwisk które można kojarzyć w nich; za gitary i wszelkie sprawy 'strunowe' odpowiada sama Suzy. Perkusje na potrzeby utworu skomponowała dla Suzy Abigail Hernandez. Do dopieszczenia wydania, w tym i dopięcia całości Suzy zaprosiła Laile Aguirre - i tak też została upamiętniona przy miejscu 'produkcja'; za organizacje grafiki w potrzeb wydania odpowiada BLENZ. Singiel pozbawiony jest jakichkolwiek niedoskonałości, skomponowany w pełni w warunkach studyjnych co przekłada się na jego jakość. **

QZUL8k2.png

Spoiler

Prowadź mnie przez przeklęte kręgi czasów.

Oddaję każdy oddech nocy... blask ognia oświetla nam drogi.
Przodkowie wskazują znaki, gwiazdy na ciemnym niebie.
W naszych dłoniach spoczywają historie - pozostają ulotne jak dym kadzideł..

---
A ziemia domaga się darów... 
A ziemia przebudza swoich wysłańców.
A ja patrze w niebo i szukam spojrzenia bóstw
Wciąż niosąc im swoje prośby

---

Usłyszcie nas! I przyjdź strażniku moich nici
Poprowadź mnie przez przeklęte kręgi czasów. Usłyszcie nas!
Prowadź mnie po ścieżce cierni - aż pochłonie moje myśli ból. Usłyszcie - mnie.

Usłyszcie nas!

Niech płomień strzeże naszych serc...
Zataczany krąg stanie się schronieniem
Starzy bogowie, miejcie nas w opiece

W wodach widzę obce mi odbicia... w tych wodach przestałam widzieć siebie.

---
Nim wejdziesz za mną w krąg, zrzuć swoje maski
Oddzielając się między światami - pełen nadzei...
Miej świadomość o tym że i ciężko, może być nam tutaj wrócić.

---
Usłyszcie nas! I przyjdź strażniku moich nici
Poprowadź mnie przez przeklęte kręgi czasów. Usłyszcie nas!
Prowadź mnie po ścieżce cierni - aż pochłonie moje myśli ból. Usłyszcie - mnie.

Zawołają nas. I przyjdź strażniku moich nici
Poprowadź mnie przez przeklęte kręgi czasów.
Prowadź mnie po ścieżce cierni - aż pochłonie moje myśli ból. Usłyszcie mnie.

Usłyszcie nas! 
Prowadź mnie po ścieżce cierni - aż pochłonie moje myśli ból.
Usłyszcie nas! 
Zawołają nas. I przyjdź strażniku moich nici
Usłyszcie nas! 
Usłyszcie nas! 

-> Wydatki

-> Rozgrywka i inne screeny

Spoiler

-> Reklama 

Spoiler

- Pierwsza zapowiedź singla na socialach + ustawienie tła w profilu podbijającego promo. 

- Loxelle z Suzy (i kilkoma osobami w składzie) współorganizatorką akcji charytatywnej w CLSMC.

- Utrzymywanie dobrej passy, pojawianie sie przez kilka msc w RYTHM RADAR - w tym i ostatnim TOP 10 NOVEMBER 2025.

- Dość świeża, niedawno zakończona trasa koncertowa po Stanach FOLLOWING THE WHISPER OF THE ANCESTORS.

- Pozostawienie aktywnych social mediów, oraz prowadzenie podmiotów związanych z artystką (Slavic Witch, Black Vinyl).

- Pojawienie sie na blogu BLENZ w formie 'artykułu' dot. trasy koncertowej.

- Reklama w postaci billboardów na serwerze ściśle związana z wydaniem (patrz koszta).

- Wpis na lifeinvader z informacją o wydaniu i iście Słowiańskimi życzeniami noworocznymi. 

- 36Paries promuje swój projekt; w którym docelowo goscinnie zawita i Suzy.

- 'Dirty Tape' opisuje na lifeinvader swoje odczucia co do wydania. 

- Wystąpienie na producenckim albumie 36Paries Ain't Allowed Where I'm From: Take Da Charge (Explicit Version) 

-> Dane postaci

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Suzanna Zabadevya
Numer konta: 0019011596
Przynależność (do projektu, np. wytwórni): ----
Imię i nazwisko menadżera: ----
Kontrakt zawarty z menadżerem (dot. podziału zysków): n/a

Edytowane przez Zazi

**Aiden siedząc na dyżurze podczas przerwy przeglądając platformę streamingową odnalazł dla siebie nową artystkę, wsłuchując się w najnowszy singiel mając słuchawki w uszach bujał głową w rytmu brzmienia muzyki, po odsłuchaniu wszedł w jej profil zapisując jej dzieła jak i główny profil do swojej playlisty na telefonie **

Zazi lubi to