Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

RageMP: Nowy rozdział dla cywili - część 2

Toyer

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji tego, że została przywołana sytuacja @Meph, a on sam nie może wypowiedzieć się tutaj (co widać na załączonym obrazku), a niby shadowbany nie istniały, nie istnieją i nie będą istnieć., cóż... Zostałem poproszony w jego imieniu, aby wrzucić jego wypowiedź oraz jak to faktycznie wygląda z jego perspektywy.

"To co pada tutaj to kłamstwa. Dostałem shadowbana i nadal go mam. Moderacja to jedno, ale mam całkowicie zablokowana możliwość dodawania jakichkolwiek odpowiedzi. Przed dostaniem tej blokady nie zrobiłem nic przeciwko serwerowi. Nic nie wyniosłem, nie robiłem szopki na forum, discordach. Moim jedynym przewinieniem było wyjście z ekipy, gdy jako jedyny zrobiłem wam ticket z informacją żebyście odebrali mi rangę. Może powodem był post pożegnalny w temacie ekipy? To było zwykle podziękowanie i pożegnanie. Nie było tam nic tendencyjnego ani szkodliwego. To wy mnie zaszczuliście bez powodu. I z osoby, która chciała zostać na vibe i grać tu dalej, zrobiliście sobie wroga bez większego powodu. Brawo Toyer." - Meph

BHqCSqs.png

Napisze tu jako osoba, ktorej tez zabrali te cala plakietke "Zasluzony". Mimo, ze nie mam pojecia czemu to mam jednak wiadomosc do osob ktore te plakietke tez stracily, a nie do administratorow.

Sukcesywnie jest wam plute w jape odkad tu jestescie. Na kazdym kroku administracja was zawodzila i zawodzi dalej. Czego sie spodziewacie/spodziewaliscie? Dajcie se siana. To po prostu ostateczny dowod, ze pora sie pozegnac. Czujecie sie pokrzywdzeni, odejdzcie. Nie liczcie na zmiane.

Toyer. Gracze pisza i pisali o tym, ze ekipa jest duzym problemem. Mam wrazenie, ze dalej nie masz swiadomosci, ze lwia czesc tych osob uwzglednia w to grono "problemowych" Ciebie. Nie jest to hejt, pstryczek w nos, tylko mysle, ze zyjesz w iluzji, ze wyplewiles pare niewygodnych kolesi i gra i trabi zespol kombi. Co prawda sporo kasztanow odeszlo, ale jednak praca u podstaw dalej lezy. Jestes glownym administratorem. Miales wplyw na wszystko. Ublizanie czlonkom, wtedy aktualnej administracji, na prywatnych wiadomosciach u swoich kolegow to nie bylo poprawne zarzadzanie ekipa. Wyrzucanie ich bo ktos nie byl kukla przytakujaca i zgadzajaca sie ze wszystkim co rzucicie, tez nie bylo poprawnym zarzadzaniem ekipa. Ekipa byla kwestia problemowa, ale nie do konca chyba rozumiesz, ze to TY za to odpowiadales. TY osadziles tych ludzi. TY popierales ich decyzje, a sam podejmowales jeszcze bardziej watpliwe decyzje. TY wyrzucales osoby, bo smieli SZCZERZE KRYTYKOWAC PRYWATNIE to co im nie gra, zeby POPRAWIC zycie na serwerze graczom. Ty traktowales to jako atak, prawie w 99% i padaly teksty "to wypierdalajcie na X serwer albo Y serwer" lub znany juz klasyk @Broom ktory padl do @boa, ze "w zmiany elementa to mielismy wyjebane jaja bo on sie do nas przypierdalal i powiedzielismy ze go jebac", gdzie ja po prostu chcialem dobrze I DLA CIEBIE i DLA SERWERA i moje "przypierdalanie" w prywatnych konwersacjach to byla czysta, zdrowa krytyka ktora powinna panowac w kazdym srodowisku administracyjnym, co prawda z pominieciem korporacyjnych gadek Azzi, bo badz co badz to serwer gry komputerowej i mysle ze moje przeklenstwa czy podworkowy charakter wypowiedzi nie ujmowal temu co chcialem przekazywac - jak kazdy se przytakuje i kiwa glowka to jest tak jak jest na Vibe wlasnie. Osoby na poziomie byly w ekipie w wielu momentach, ale historie pisza sie same, a kazdy pomysl lub proba zmiany spotykala sie ze sciana i mysle, ze potwierdzi to kazdy ktory byl w tej ekipie. Czy to Ci ktorzy odeszli na wlasnych warunkach/i lub w zgodzie czy to Ci ktorzy zostali wyjebani.

Nie bede tu wstawial screenow i probowal udowadnaic wam cos, bo sami dobrze wiecie jak bylo i ja w porownaniu do tych ludzi, co tu jeszcze pisza i mimo takiego zachowanie dalej tu sa, wiem ze wasze gadanki tutaj o wielkich zmianach to czcze gadanie i sie obudziliscie z reka w nocniku po prostu bo kazdy z ekipy albo spierdalal albo odpierdalal kongo jakies. I tak, nikt graczy nie sluchal. Z wami nawet w wiekszosci wypadkow nie bylo kontaktu na linii GM, CM <-> Wy (czerwoni), a jak juz byl kontakt to spotykalismy sie na mega meetingu prowadzonym jak w korporacji, gdzie trzeba bylo odhaczyc liste obecnosci w kajeciku Azzi (ciesze sie, ze chociaz tu przejrzales na oczy, ale ciezko mi oceniac aktualny sklad osob opiekujacych sie ekipa, bo przestalem sledzic roszady). Przypominam ze byly sytuacje jak na cos sie umawialismy i musialem sie upominac o to po 50 razy tydzien lub dwa po ustalonym terminie, mimo ze juz cos oglosilem graczom to przez brak komunikacji z m.in. z Tobą, te czasy sie rozjezdzaly, a zjebe nie dostawales TY. Tylko JA. 

Skup sie na sobie. Chcesz wyjac reke z nocnika to nie powtarzaj bledow, ktore powtarzales przez ten caly czas. Nie zyj w iluzji, ze miales dookola samych zjebow i wina lezy w skryptach i teraz to bedzie mega bo placisz skrypterom. Miales WIELU dobrych ekipowiczow z poziomem, ktorych TY zaniedbales. Ja osobiscie nie daje jebania o te plakietki czy jakies nagrody na profilowym, bo to Twoj serwer. Robisz co chcesz. Ale widze, ze probujesz przekonac ludzi, ze nastapila wielka zmiana, ale nie widac jej wcale po Tobie i wiekszosc graczy to widzi.

Ten serwer LEZY u podstaw. Pomijajac kwestie skryptowa. 

Nie gram na zadnym serwerze Roleplay na ten moment. Ten serwer byl moim pierwszym serwerem RP w Polsce i na 99% bedzie ostatnim, napewno na GTA. Do tej pory nie wstydzilem sie mimo wszystko ze w ekipie bylem. Utozsamialem sie z serwerem gdy gralem na innych, zagranicznych serwerach np. DayZ. Mimo wszystko, uwazam ze ja swoj okres dobrze wypelnilem mimo betonowej sciany z ktora sie tu spotkalem wielokrotnie, ale faktycznie, masz racje. Lepiej nie utozsamiac sie z tym serwerem, bo w kazdym momencie, nawet jak probujesz cos, Toyer, naprawic to dalej potrafisz splunac ludziom na leb, pomimo czasu ktory tu wlozyli pro bono czy to w ekipie czy to poza nia, tworzac projekty i ciagnac community za jaja, badz co badz nabijajac ci te cyferki graczy na liczniku jak serwer ledwo zipie.

Wielokrotnie o serwerze wypowiadalem sie w nieprzychylny sposob, czesto obrazliwy. Nie bede ukrywal i udawal. Ale znane przyslowie leci. Jak Kuba Bogu tak Bog Kubie. Mam nadzieje, ze nie macie za zle tego ze wielokrotnie wypowiadalem sie przez pryzmat tego jak wy traktowaliscie mnie w swoich "prywatnych" gronach, Toyer.

Mam nadzieje, ze nie zostanie to usuniete czy ukryte. Uslyszalem, zebym se dal siana z pisaniem tego bo wiele osob tutaj zostalo poukrywanych, ale licze ze nie odbierzecie tego jako toksyczny atak, tylko rzeczywiscie jakkolwiek wazne bardziej lub mniej slowo. 

Edytowane przez 5element

Cóż więc zrobić, serwer ten żył długo bo nie było alternatyw na GTA V, pokazał to szczególnie start konkurencji, bo od ich startu nie widziałem żeby na klimaciku grało więcej jak 70 osób, problem nie leży w skryptach co już wcześniej pisałem pod innym postem - leży w zarządzie i całej ekipie, wizerunek serwera leżał już długi czas przez to że serwer nie jest rozwijany tak jak gracze by potrzebowali, bo co by nie mówić stał praktycznie w miejscu, oraz oczywiście przez to jacy ludzie zasiadali w ekipie z niewielkimi wyjątkami, to co aktualnie dodajecie to są skrypty fajne, nie mogę powiedzieć że nie, ale jak to Mixer napisał pod serwery RPG, czytając to co piszesz Toyer oraz to co piszą inni gracze w głowie przypominają mi się tylko słowa innych grajków z klimacika - komuna, Uciszane są osoby, które nie pasują Tobie lub Twoim kolegom nawet jeśli realnie nic nie zrobiły. Działacie prewencyjnie, żeby „na pewno” nie wypłynęły jakieś brudy, ale efekt jest odwrotny. Ta „rzeka kału”, jak to można nazwać, i tak wypływa - głównie przez Twoje własne posty, próbujesz wybielić siebie i wizerunek serwera, mówiąc że rzeczy które się dzieją - na serwerze nie mają miejsca.. Klimat to już raczej tonący statek, bez ratunku, nie widzę dobrego rozwiązania, poza zamknięciem serwisu - tak jak to zrobilo LS-RP gdy gracze nie byli tak zainteresowani serwerem i liczba graczy utrzymywała się na podobnym poziomie.. 

szympans, wajs, nvrxth i 7 innych lubią to

jak afera to nie kurwa koperkowa

Kwestia jest taka, że nawet na tej konkurencji już zaczynają być osoby, które są zawiedzione tym co się tam dzieje. Gdybyście tylko zrozumieli swoje błędy, to może mielibyście szansę odzyskać część graczy. Tylko Ty wciąż piszesz, Toyer, o developerach, że kiedyś to nie było developerów, teraz są, bo im płace i umieją. Na pewno osoby, które były wcześniej na tym stanowisku czują się docenione, gdy się dowiadują, że nie było zmian, których ludzie chcieli, bo nie umieli. To po co ich brałeś? 

Druga kwestia, przyznajesz się, że w ekipie były osoby, które się nie nadają. A IMO największą jesteś Ty, mimo wszystko. Już nawet w styczniu, gdy byłem w ekipie, konkurencja ruszała - wciąż nie wyciągnąłeś nauczki i nam, swoim "podwładnym", że tak to ujmę, ludziom którzy zostali i chcieli to ratować, mówiłeś jedno - a gdy rozmawialiśmy między sobą okazywało się, że Toyer jak zwykle gada farmazony. Słynne odejścia w dobrych relacjach, gdzie im pisałeś, żeby sobie szli i nie wracali potem szukać miejsca dla siebie. Serio?

Możesz zatrudnić sobie jeszcze dwudziestu developerów, postawić Vibe na własnym silniku, jako osobną grę. Ale dopóki nie zaczniesz prowadzić tego statku z głową i nie zrozumiesz swoich błędów, to nic Ci to nie da. O aktualnej ekipie nie będę się rozwodził, bo są tam osoby, które darzę sympatią czy też chociaż szacunkiem - ale wymownym jest fakt, że znajdują się w niej już chyba tylko wyłącznie osoby, które przytakują we wszystkim - przynajmniej tak było w styczniu. Tak więc no, wygodni są, nic się nie zmieni, można się zawijać, bo nie wygląda na to, byście zrozumieli co ludzie Wam tłuką do łbów od miesięcy.

Spoiler
Godzinę temu, unbanuwa napisał:

Toyer, kiedy zrozumiesz, że tutaj nie chodzi o skrypt? Za dużo chyba kodów piszecie i sprzedajecie pod FiveM - super, że dajecie nowości, dodajecie rzeczy które były w propozycjach ponad 5 lat temu, ale czy to nie jest za późno? Tyle rzeczy się nie dało, tyle rzeczy to była ZBĘDNA KRYTYKA i szybki banik na discordzie, bo przecież jak tłum za kimś idzie, to jest źle i trzeba to ukrócić, a to tylko po to, żeby nagle zacząć to realizować? XD Póki nie otworzysz łba na to co mówiło przez tyle lat community, to choćbyś dodał /o sex dla graczy, to nic się nie zmieni. Brak aktualizacji przez tyle czasu, a późniejsze aktualizacje gdy konkurencja zaczęła robić leaki nowości u siebie to zbieg okoliczności? Dziwnym trafem jak przestali to robić, to przestaliście wiedzieć co macie robić? Która to sytuacja kiedy jakiś projekt startuje, a wy zaczynacie kleić aktualizacje? I jak to jest, że przez tyle czasu pracowaliście nad przeniesieniem projektu na RAGE MP, tyle rzeczy obiecanych - a finalnie z tego co są przecieki z tej nowej solidnej ekipy, to chociażby UPDATE dla CYWILI był robiony na kolanie, byle termin się spiął bo nie mieliście niczego? Sama ta aktualizacja dla biznesów jest rodem z FiveM, nasrane 30 aplikacji w telefonie, po co? Ile z tych rzeczy będzie się krzaczyć jak zwykle? Gdzie te rzeczy które były obiecywane przez lata i miały się pojawić w tym telefonie? Tyle osób prowadziło rozgrywkę przez Lifeinvader - zawsze z nim były problemy, ciągle coś się psuło i zawsze był to problem kodu który kupiliście albo hosting miał problemy, kekw... Był tutaj ala tinder, co się z nim stało? Miał jakąś dziurę, miała być załatana - ile to lat minęło? Ile skryptów miało zostać poprawionych i wrzuconych ponownie na serwer? Ile rzeczy było obiecywanych w oficjalnych tematach i finalnie się nigdy nie pojawiły? To kiedy znowu powrót większej ilości simoleonów za przegraną godzinę przy większej ilości online?

edit.
Ps. tą nową ekipę podsumuję klasykiem;

Facet ewidentnie czuje, że mu się wali grunt pod nogami i łapie się każdej możliwej deski ratunku, Jak już pisałem wcześniej w innym temacie związanym z przenosinami na rage mp, tonący brzytwy się chwyta. Niestety wciąż brakuje tu wielu aspektów, potrzebnych do poprawnego funkcjonowania serwera. Między innymi nastawienia, że serwer powinien być dla graczy, a nie dla właściciela, ani tym bardziej członków ekipy - zwłaszcza tych niekompetentnych, którzy tutaj pojawiali się notorycznie. Niektórzy niestety nie potrafią pogodzić się z przegraną i brną dalej w gówno, mimo że siedzą w nim już po uszy, zamiast przyznać się do błędu i po prostu odejść. No ale jak za cel życiowy i główne oraz jedyne źródło dochodu obrało się prowadzenie serwera roleplay w grze sprzed 13 lat, to nie ma co się dziwić. Jakbym był w takiej, jak to się mówi - piździe, to bym chyba wolał iść ulotki roznosić, niż robić z siebie błazna kolejny rok.

akurat odbieranie jakichkolwiek rang/odznak dla osób które miały JAKIKOLWIEK wkład w serwer i pożegnały się z nim w sposób cywilizowany jest strasznie słabe.  Ekipa potrzebuje gruntownych zmian bo nie od dziś wiadomo, że tam był bardzo istotny problem, bo serwer skryptowo stał bardzo i stoi bardzo w porządku. Szkoda, że działacie dopiero wtedy kiedy pali się wam grunt pod nogami, taka sama historia była z /polski-gta-world/ jak zapowiedzieli huczne otwarcie, nagle zmieniliście zdanie w kwestii irl marek na serwerze (lv, nike, etc) i nagle zaczęliście słuchać graczy. Gdy world upadł to powróciliście znów do swojego ego mode. Jestem graczem który tu przegrał masę godzin przez ~4lata, rzadko udzielałem się na forum bo nigdy nie widziałem głębszego sensu aby w jakikolwiek sposób utożsamiać się z community, ale na temat tego co działo się wewnątrz ekipy oraz dookoła byłem bardzo dobrze poinformowany. Sam bym mógł wymienić na palcach jednej ręki ilość kłód rzucanych pod nogi w trakcie prowadzenia spółki/postaci na tym serwerze, ciągła biurokracja, użeranie się z opiekunami i przepychanie swoich pomysłów. 

Podam krótki przykład. Jako spółka chcieliśmy ożywić temat Paradise Island, dostaliśmy na miejscu negatywną odpowiedź, mimo iż nasze stanowisko było bardzo elastyczne i w dużym skrócie dawało wiele możliwości dla graczy oraz ekipy. Co potem? No nic, projekt upadł sam z siebie bo przejęli go ludzie z ekipy którzy a) nie mieli na niego pomysłu b) mieli w dupie. W telegraficznym skrócie bez bycia ziomkiem kogoś z ekipy i lizania dupy nie szło czegokolwiek ugrać, bo tym osobom ego lub po prostu /widzimisie/ nie pozwało oddać graczom inicjatywy nad czymś istotnym. Takim podejściem do graczy którzy faktycznie chcą coś robić pogrążyliście ten serwis. Czy to odbudujecie? Cytuje; /chuj wie/.

+ wiele osób co ma shadowbany/usunięte konta (byli ekipowicze) to zasłużyli w skrócie. Jak ktoś nie potrafi w normalny sposób pożegnać się z byłą ekipa i serwerem, tylko robi syf i pod górkę, to pokazuje ile był wart i jaki ma mental, więc nie dziwi mnie to, że zostały nałożone kagańce, ale z tego co czytam to nie wszyscy zasłużyli. No ale niektórzy pokazali swoje dziecinne zachowanie.

Edytowane przez rajan
Mith, Sava, dygiii i 6 innych lubią to

20 minut temu, rajan napisał:

+ wiele osób co ma shadowbany/usunięte konta (byli ekipowicze) to zasłużyli w skrócie. Jak ktoś nie potrafi w normalny sposób pożegnać się z byłą ekipa i serwerem, tylko robi syf i pod górkę, to pokazuje ile był wart i jaki ma mental, więc nie dziwi mnie to, że zostały nałożone kagańce, ale z tego co czytam to nie wszyscy zasłużyli. No ale niektórzy pokazali swoje dziecinne zachowanie.

Jeśli osoba, która zwróciła uwagę na istotne problemy dostała kopa z ekipy (kolejny taki przypadek z resztą) i tamci ekipowicze wyszli za nim solidarnie, gdy zobaczyli co się działo - to nie, nie zasłużyli. Dalej wkopali masę czasu w ten serwer, sektory, kreacje. Bez powodu admini nie odchodzą z jakimiś akcjami z dobrze działającej ekipy, tylko było to uderzenie pięścią o stół, skoro normalna rozmowa zawiodła. Z resztą, szeryfuwa sam pokazywał jak to wyglądało. Finalnie jego konto po prostu usunięto 

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png

3 godziny temu, Jackal napisał:

wow! Mega pozytywne i długo wyczekane zmiany. Fajnie, że w końcu to ruszyło 😉

Szkoda że dopiero teraz serwer zaczyna coś robić zamiast pomyśleć o tym wcześniej gdy grało po ponad 200+ osób. Za późno na takie zmiany i wątpie by ludzie tak prędko tu wrócili zresztą w administracji nawet nie ma porządku i nigdy nie było i tak jak tu gracze pisali wcześniej, jest to główny powód czemu nie chcą wracać. Bo po prostu większości nie podoba sie obecny zarząd

Skala i Sailaway lubią to

Kiedys to bylo, jedynym problemem VIBE byl brak ulubionych butow i gornej garderoby w sklepach z odzieza. I ten widok obleganego kraweznika przy Leopolds na R. Drive. A dzisiaj afery z czyszczeniem niewygodnych osob, odbieraniem plakietek z plebiscytow, kneblowaniem dostepu do swobodnej dyskusji na forum i cala masa innych nieczystych zagrywek, czyniac VIBE polem minowym. Calkiem inny swiat, choc mielisMY doslownie wszystko, zeby WSPOLNIE grac do jednej bramki i budowac trwala spolecznosc. ZbudowalisMY za to podzialy, autodestrukcyjne srodowisko i stracilisMY najwieksza sile, czyli atmosfere i graczy. Podkreslam, ze MY WSPOLNIE zabijalismy ten projekt i jego fundamenty, bo odpowiedzialnosc w tym przypadku lezy po obu stronach barykady. Choc niezaprzeczalnym faktem jest to, iz zbudowano mur pomiedzy graczem, a ekipa.

Teraz jest permanentny kryzys zaufania do przyszlosci projektu VIBE, wiec najwyzszy czas podjac dzialania i skonfrontowac sie z opinia graczy, w tym ex ziomkow wspoltworzacych niegdys szatnie ekipowa. W mysl tego, ze serwer nigdy nie powinien stac sie prywatnym folwarkiem i korporacja dla androidow, jaka probowano przez ostatnie lata tworzyc przez chamow z podejsciem my wiemy lepiej od was. Tutaj juz nie ma miejsca na sympatie lub antypatie, tylko jest miejsce na szczera gadke i odwrocenie kart na korzysc projektu.

Spoiler

Edytowane przez wahgwaan

8 godzin temu, nvrxth napisał:

Szkoda że dopiero teraz serwer zaczyna coś robić zamiast pomyśleć o tym wcześniej gdy grało po ponad 200+ osób. Za późno na takie zmiany i wątpie by ludzie tak prędko tu wrócili zresztą w administracji nawet nie ma porządku i nigdy nie było i tak jak tu gracze pisali wcześniej, jest to główny powód czemu nie chcą wracać. Bo po prostu większości nie podoba sie obecny zarząd

Przepisywanie skryptu nie zrobi się z dnia na dzień. Przepisując skrypt pod rage, mogli część rzeczy napisać od nowa, usprawnić i zoptymalizować - to trwa, a skoro robili to od września to dość sprawnie to poszło. Fakt, że chciało by się żeby to szybciej się pojawiło ale jest jak jest. Z ekipą bywało różnie, raz lepiej raz gorzej - a graczom, zawsze ktoś pasować nie będzie. Ważne teraz, aby po prostu robić to co się należy. Duża część ekipy została "wymieniona" (czy to za sprawą wyrzuceń czy własnych odejść, mniejsza), więc chyba należałoby dać szansę obecnej ekipie. 

zuzia, Skala, Trzeżwy i 1 inny lubią to

Godzinę temu, NiezależnaFretka napisał:

Przepisywanie skryptu nie zrobi się z dnia na dzień. Przepisując skrypt pod rage, mogli część rzeczy napisać od nowa, usprawnić i zoptymalizować - to trwa, a skoro robili to od września to dość sprawnie to poszło. Fakt, że chciało by się żeby to szybciej się pojawiło ale jest jak jest. Z ekipą bywało różnie, raz lepiej raz gorzej - a graczom, zawsze ktoś pasować nie będzie. Ważne teraz, aby po prostu robić to co się należy. Duża część ekipy została "wymieniona" (czy to za sprawą wyrzuceń czy własnych odejść, mniejsza), więc chyba należałoby dać szansę obecnej ekipie. 

No Ja do Ciebie ani na Ciebie osobiście żadnych zażaleń ani skarg nie posiadam, nigdy mi nic złego nie zrobiłaś i wsumie nie mam żadnego logu od Ciebie, dlatego mogę powiedzieć że jesteśmy "friendly" i nic Tobie do zarzucenia nie mam.

Jopas lubi to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin