Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

RageMP: Co dalej

Toyer

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, sstuped napisał:

realtalk, zajebać whiteliste pisemną, w stylu gtaworld i może bedzie miało to prawo działać.

z tego co pamietam to bylo za duzo dla polskiej sceny rp jak to chcieli wprowadzic na gta world polska

.

6 minut temu, charon napisał:

z tego co pamietam to bylo za duzo dla polskiej sceny rp jak to chcieli wprowadzic na gta world polska

Nie chodzi mi o Twój post a o tego stuped ale juz nie wazne xd

Jak wy sobie wyobrażacie taką sytuacje:

• gracz dostaje bana za odwalanie,
  • kupuje sobie nowe konto za kilkadziesiąt groszy,
  • pisze nową WL zeby se wbic i odwalać dalej

jak wy chcecie to zweryfikować czy ten piszący WL juz nie grał na serwerze? jak? zapiszecie próbkę głosu? odciski palców bedziecie zbierać czy PESEL bedzie zapisywany? xd

jak napisał css na discordzie (róznica altv/fivem):

1. ma znaczenie, bo fivem ma client authority, a nie server

nie bez powodu wiekszosc cheatow na rage/alt ograniczaly sie do executora, wallhacka/aima i innych podstawowych rzeczy jak tp/hp/armor, a na fivemie masz cala baze jakiegos respienia obiektow i trollowania

+ ciagle tam wychodza rzeczy ktore crashuja gre ludziom w poblizu, ktore w 80% przypadkach sa wina tego wlasnie client authority

2.  

gwgMfEH.gif

14 minut temu, Jesus napisał:

Nie chodzi mi o Twój post a o tego stuped ale juz nie wazne xd

Jak wy sobie wyobrażacie taką sytuacje:

• gracz dostaje bana za odwalanie,
  • kupuje sobie nowe konto za kilkadziesiąt groszy,
  • pisze nową WL zeby se wbic i odwalać dalej

jak wy chcecie to zweryfikować czy ten piszący WL juz nie grał na serwerze? jak? zapiszecie próbkę głosu? odciski palców bedziecie zbierać czy PESEL bedzie zapisywany? xd

jak napisał css na discordzie (róznica altv/fivem):

1. ma znaczenie, bo fivem ma client authority, a nie server

nie bez powodu wiekszosc cheatow na rage/alt ograniczaly sie do executora, wallhacka/aima i innych podstawowych rzeczy jak tp/hp/armor, a na fivemie masz cala baze jakiegos respienia obiektow i trollowania

+ ciagle tam wychodza rzeczy ktore crashuja gre ludziom w poblizu, ktore w 80% przypadkach sa wina tego wlasnie client authority

2.  

HEX steam wystarczy

Bez sensu… juz nie bede mogl skopac malolata na Venice Beach i sprzedac dziesieciu scorpioniow a na koncu wyruchac laski, ktora tak naprawde jest spoconym chlopem za monitorem..? Łezka się w oku kręci, ale mała nadzieja dalej jest

Goin' dress to impress with a bulletproof vest..

2 godziny temu, Derealizacja napisał:

GTA VI tuż za rogiem, nie oszukujmy się ale jednak w tą najnowszą część będziemy grać gdy ALTV i RAGEMP już będą off. Krótko i na temat, co rozegrałem to moje i nikt mi tego nie zabierze ^^

Po pierwsze chciałem powiedzieć że przysiadłem do forum i właśnie jem płatki więc szarałt, @Derealizacja ale chciałem przede wszystkim powiedzieć że cześć @sstuped mam nadzieję że mnie pamiętasz jest lipa w chuj stary, wstałem dziś rano (wczoraj w sumie) patrzę piszą na discordzie że rage się wypierdolił ja myślę co kurwa a tu patrzę rzeczywiście no i nieciekawa sprawa i nikt nie wie co dalej tak naprawdę więc no mogę powiedzieć tylko tyle że nic nie mogę powiedzieć

"Nie popełnia przestępstwa, kto dopuszcza się czynu, o którym mowa w § 2, w ramach działalności artystycznej, edukacyjnej, kolekcjonerskiej lub naukowej."
"Gry komputerowe i obrazy mogą być traktowane jako forma działalności artystycznej, zwłaszcza jeśli użycie symboli nazistowskich służy przedstawieniu historycznych wydarzeń, tła fabularnego lub kontekstu narracyjnego. W takim przypadku ich użycie może być uznane za dozwolone, pod warunkiem że nie ma na celu propagowania ideologii faszystowskiej."

pomimo tego że moja realcja z administracją VibeRP i społecznością tego serwera bywała różnie to szkoda, że postanowiliście podjąć aż tak racjonalne kroki. sądziłem, że będziecie walczyć zaciekle pomimo kryzysowej sytuacji. obecność dwóch konkurencyjnych serwerów działa dobrze dla każdej społeczności.

patrzenie na FiveM przez pryzmat tych "złych" graczy moim zdaniem jest nie do końca trafiony, ponieważ Vibe w swoim momencie szczytowym (600-500 graczy dziennie) zrzeszał setki graczy z tego środowiska. zresztą, jakaś część z nich nadal tutaj jest, gra aktywnie i wyprostowała się grą roleplay. problemem Vibe było jednak to, że administracja bardzo ulgowo podchodziła do tych graczy, co zrażało mnie do dalszego angażowania się w tę społeczność.

na waszym miejscu bym się nie poddał i nie zawieszał korków na słupku. nadal jesteście dużym serwerem - co prawda ze społecznością zaburzoną która wykazuje symptomy dwubiegunowości, typowej dla RP toksyczności i tym podobne, ale mimo wszystko ceniłem ten serwer za dwie rzeczy - pierwsza rzecz: totalna swoboda, druga rzecz: intuicyjny skrypt. pominę kwestie spierdolonej administracji która była głównym hamulcowym tego projektu, bo każdy serwer ma swoje wady i zalety.

sprobowałbym z whitelistą, jakimś testem rp, backgroundem na zasadzie tego jak wygląda to z Worldem. nie musi być to bardzo wymagający test - ale najważniejsze, żeby jakiś był. wiadomo że to są syzyfowe prace przepisując kod vibe na nowo i na nowo naprawiać błędy, ale z drugiej strony pomyślcie też w inny sposób - to też jest szansa dla was, aby zgarnąć większą ilość unikalnych graczy. odpalacie się - ludzie widzą dajmy na to 100 osób na serwerze; nie wiedzą czemu jest ich tak tyle na listującym się no-name serwerze.

każdy kiedyś zaczynał z pisanym roleplayem tak samo jak ja w 2014. też grałem gówno pokroju tych dzieciaków FiveMowców ale wyprostowałem się. to nie jest problem w społeczności. łatwo jest obrzucić gównem społeczność FiveM i powiedzieć, że ci gracze grają chujowo. sztuką jest nauczyć ich gry - edukować ich odpowiednio, naprowadzać. moim zdaniem gracze FiveM robią jedną rzecz lepiej od większości z Was - potrafią tworzyć wątki między postaciami. sory, ale większość osób potrafiła tworzyć nijakie postacie które przez większość czasu nie wyrażały chęci grania wokół siebie. oni to potrafią, bo dla nich RP jest nowością, my jesteśmy tym przeżarci. 

będę powtarzać tę historyjkę wiele razy: gdy pierwszy raz wszedłem na Vibe'a byłem w szoku, że administracja nie potrafiła nawet zareagować na reporta, w którym opisałem, że gracz myli czat OOC z IC. To był rok 2022. no więc właśnie: jeśli jednym z głównych powodów administracji jest niemożność organizacji jej, aby potrafiła realizować w/w cele czyli dbałość o dobry poziom i edukację graczy, to może i jest to odpowiedzialna decyzja, aby rzucić to wszystko w pizdu i wróżyć, że może RageMP totalnie nie utonie.

pozdro. generalnie lubiłem ten serwer, bo zrobił dużo dobrego w kontekście poziomu w przeszłości. co prawda ostatnie dwa-trzy lata tego serwera to była totalna katorga i cierpienie, tak w 2022-2024 to był totalny peak pomimo w/w problemów tego serwera od samusienkiego początku.

Nerek, Skala i ernest.xyz lubią to

10 godzin temu, csskrouble napisał:

Miałem okazję współpracować przy większych projektach na tamtej platformie i uważam że po części wiem jakie community mogło by się tutaj zlecieć i utrudniać rozgrywkę nawet tym starszym graczom.

GTA World ma system pisemnych aplikacji o whitelistę aby móc wejść na serwer i przy przenosinach na FiveM zapowiedzieli, że przy niej zostają. Tak, community FiveM byłoby w tym przypadku wyzwaniem, a pisemna whitelista nie jest bez wad, ale czy nie warto dać temu szansę?