Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

RageMP: Co dalej

Toyer

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Vee666 napisał:

Można być korpo i mieć dobrą reputację, ale T2 wybrało drogę maksymalnego dojenia hajsu z każdej możliwej strony (nie pierwszy raz). Nie ma zrozumienia - gigantyczny chuj im w ich przechlane dupska.

Nie no, z perspektywy biznesu jest to zrozumiale. GTA to produkt Take-Two Interactive i naturalne jest to, ze chca maksymalizowac zysk i miec pelna kontrole nad ekosystemem przed premiera VI. Wizerunkowo natomiast oburzenie wiary ma sens, bo wystarczyloby to odpowiednio uregulowac lub wspolpracowac z tworcami, zamiast probowac wszystko absolutnie zmonetyzowac. Pamietajac o tym, ze spolecznosc alt:V oraz RageMP przedluzaly zycie tej gry, kupujac ja tez z mysla o grze na tych platformach. Najrozsadniej byloby oficjalnie licencjonowac te projekty, zamiast zaslaniac sie korporacyjna pazernoscia i korzystac przez lata z darmowej reklamy, a nastepnie udawac, ze modding jest dla nich problemem. Tym bardziej, ze gdyby nie te platformy, to GTA V byloby kolejna stara gra w bibliotece, a tak to moga doic ponownie forse spieniezajac ten sam tytul na nowej generacji sprzetu. Podsumowujac moje pierdolenie - T2 inwestuje milardy w swoja marke i chca miec kontrole nad tym, gdzie siedza gracze i dokad trafiaja pieniadze. Stad tez moje stwierdzenie, ze korporacyjnie ma to sens i jest w pelni zrozumiale z perspektywy biznesu, ale wizerunkowo wyglada to fatalnie i stad ten caly backlash.

Becia, Sava, Z0Z0L i 2 innych lubią to

Mi się wydaje że to zła decycja - Dev jest FiveM, wdrażane są nowe aktualizacje -  poprawki i działa jak należy - cheaterów  jakoś też nie widać - ale dla Administracji po co przenosić po raz kolejny serwer bo tak będzie lepiej... dla kogo?  

Zawsze będę powtarzał, że na RolePlayu poznałem zarówno najlepszych jak i najgorszych ludzi. Niemniej, mimo wszystko - spotkało mnie tutaj więcej dobrego, niż złego. Cieszy mnie fakt, że spotkałem tutaj ludzi, z którymi grałem naście lat temu; miałem szansę zagrać mnóstwo narracji i poznać spoko osoby. 

Chciałbym pozdrowić, nie zważając na kolejność: @wuuu @Paciaaa @Towarzysz Niedźwiedź @Juzi @dixoniak7 (którego jakimś cudem nie mogę oznaczyć), całe Southern Reapers, @Spectre @Brtmss @charon @vkie @szeryfuwa_zapasowe @lost in americana @bajtek @odbytsamuraja622 @Meph @mafineeek @.Shadowex @Quore Sportivo @wlk @RaszkoV @KoruS @Vasilli @hoodbyair @Lukaszewski i wiele innych osób, z którymi miałem przyjemność tworzyć projekt w latach 2023-2025 i styczność w grze w sektorze publicznym i przestępczym. (nie chce mi się dalej wypisywać)

QFXWfMP.png

Pozdro dla was.

Mam nadzieję, że spotkamy się w tym trybie jeszcze licznie na platformie SAMP lub MTA, czyli tam, gdzie to zawsze powinno istnieć, bo mapa V jest za duża na liczność obecnego community pisanego RP zawsze byłem namawiany do zagrania na V w RP, bo możliwości, ale te możliwości nie są niezbędne do grania lub da się je przeskoczyć nawet na SA, a nawet niektóre rzeczy lepiej tam działały i były mniej skomplikowane.

5 minut temu, Mixer napisał:

Zawsze będę powtarzał, że na RolePlayu poznałem zarówno najlepszych jak i najgorszych ludzi. Niemniej, mimo wszystko - spotkało mnie tutaj więcej dobrego, niż złego. Cieszy mnie fakt, że spotkałem tutaj ludzi, z którymi grałem naście lat temu; miałem szansę zagrać mnóstwo narracji i poznać spoko osoby. 

Chciałbym pozdrowić, nie zważając na kolejność: @wuuu @Paciaaa @Towarzysz Niedźwiedź @Juzi @dixoniak7 (którego jakimś cudem nie mogę oznaczyć), całe Southern Reapers, @Spectre @Brtmss @charon @vkie @szeryfuwa_zapasowe @lost in americana @bajtek @odbytsamuraja622 @Meph @mafineeek @.Shadowex @Quore Sportivo @wlk @RaszkoV @KoruS @Vasilli @hoodbyair @Lukaszewski i wiele innych osób, z którymi miałem przyjemność tworzyć projekt w latach 2023-2025 i styczność w grze w sektorze publicznym i przestępczym. (nie chce mi się dalej wypisywać)

QFXWfMP.png

Pozdro dla was.

ciagnij sie rudy chuju

pozdro

Mixer, Sava i Mith lubią to

Mnie to akurat średnio rusza. Gry upadają, powstają nowe, serwery się zamykają, ludzie migrują dalej taka kolej rzeczy. Widzę komentarze o „poznanych super ludziach”, to troche beczka chłopaki/dziewczyny bez  przesady. Wódki z nikim nie piliście, na weselu nie byliście , życia z nikim nie przeżyliście. To były piksele w grze, z którymi czasem coś się pograło, a nie rodzina do opłakiwania miesiącami.

Vibe padnie? no kurwa zdarza się Szkoda czasu opłakiwać coś co w życiu nie nadaje jakiegoś głębszego sensu, lecimy dalej. Za chwilę będzie coś nowego, potem znowu coś padnie i świat magicznie się nie zatrzyma chociażby 20 vibeów upadło jednego dnia. Niektórzy zachowują się jakby kończyła się cywilizacja, a zamyka się po prostu serwer GTA w roleplay trochę powagi jednak większość to raczej dorośli a nie dzieci które opłakują bo mama nie chciała im kupić więcej loda.

Pozdrawiam

Edytowane przez MindFuck

5 godzin temu, Nexisten napisał:

Szkoda, że finalnie nie spróbujecie migracji na FiveM. Tak, platforma ma wiele ograniczeń i zasad, które by utrudniały prowadzenie serwera jak do tej pory, oczywiście. Nie, nie jestem fanem platformy FiveM, ale skoro FiveM docelowo ma zostać jedyną platformą pod GTA V, to czy nie warto chociaż spróbować? Zawsze można rzucić rękawicę dopiero, jak już się spróbuje i potwierdzi, pewnie razem ze społecznością, swoje przypuszczenia. Bądź skoro liczycie jeszcze na łaskawość RageMP, czyli niepotwierdzone obietnice, to chociaż przygotowanie serwera pod FiveM "na czarną godzinę", skoro narracja aktualnie tak czy siak brzmi "Vibe zamknie się oficjalnie wraz z platformą RageMP"? Przynajmniej ja, osoba grająca na serwerze od 2021 roku z większymi i mniejszymi przerwami, w przeszłości angażująca się kilkukrotnie w serwer, dzieląca wzloty i upadki serwera, życzyłbym sobie, aby nie rzucać po prostu rękawicy bez walki.

Tak czy siak, gratulacje dobrej migracji na RageMP, bo po wejściu na serwer byłem pozytywnie zaskoczony. Szkoda, że nie wytrzymało to dłużej.

Jako osoba która dłuższy czas siedziała i nadal siedzi przy FiveM moim zdaniem, biorąc pod uwagę wielkość naszej infrastruktury i rozbudowania skryptu taka migracja to nie jest miesiąc, tylko dobre kilka miesięcy ciągłej pracy, po to żeby przyjść do środowiska gdzie góruje bojówka, multum osób na cheatach które mają o wiele większe możliwości na platformie FiveM z powodu jednej z fundamentalnych różnic która też częściowo przykładała by się do ilości czasu potrzebnej do migracji z RageMP, jednak największym zabijaczem czasu było by przestarzałe środowisko .NET które udostępnia owa platforma.

Miałem okazję współpracować przy większych projektach na tamtej platformie i uważam że po części wiem jakie community mogło by się tutaj zlecieć i utrudniać rozgrywkę nawet tym starszym graczom.

17 minut temu, csskrouble napisał:

Jako osoba która dłuższy czas siedziała i nadal siedzi przy FiveM moim zdaniem, biorąc pod uwagę wielkość naszej infrastruktury i rozbudowania skryptu taka migracja to nie jest miesiąc, tylko dobre kilka miesięcy ciągłej pracy, po to żeby przyjść do środowiska gdzie góruje bojówka, multum osób na cheatach które mają o wiele większe możliwości na platformie FiveM z powodu jednej z fundamentalnych różnic która też częściowo przykładała by się do ilości czasu potrzebnej do migracji z RageMP, jednak największym zabijaczem czasu było by przestarzałe środowisko .NET które udostępnia owa platforma.

Miałem okazję współpracować przy większych projektach na tamtej platformie i uważam że po części wiem jakie community mogło by się tutaj zlecieć i utrudniać rozgrywkę nawet tym starszym graczom.

tylko nie tylko wam zajmie to tyle czasu, ale i również konkurencji. Wiara w to, że Rage będzie nadal istniało to ogromna naiwność z waszej strony, po prostu vibe zostanie zamknięte

6 godzin temu, MSI216 napisał:

Zamknąć społeczność na obecną, a osoby z zewnątrz ograniczyć ładną pisemną whitelistą. W taki sposób może, to jakoś funkcjonować.

realtalk, zajebać whiteliste pisemną, w stylu gtaworld i może bedzie miało to prawo działać.