Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

RageMP: Co dalej

Toyer

Rekomendowane odpowiedzi

Przez tego newsa ze wzrostowej tendencji graczy (gdzie z 30 grajków w styczniu, dochodziło kilka dni temu już do 140 osób online- zarejestrowany peak przez licznik graczy na centrum-rp!!) zrobiło się nagle pusto; wczoraj w peaku było z max 50 osób?

Dziś pewnie będzie jeszcze mniej, aż za kilka dni nikogo nie będzie, bo to działa jak domino.

gracze dostali komunikat, że serwer zostanie wyłączony więc szukają sobie nowego miejsca. Część całkiem zrezygnuje z gry a część wróci na GTA:SA, część pójdzie grać w inne gry a inni odobrażą się na deva i z zaciśniętymi zębami będą musieli tam szukać gry.

to przykre, ale prawdziwe.

myslalem, ze jak mamy jeszcze kilka miesiecy gry to sie chce wyciskać z niej jeszcze więcej; ten ostatni raz wejść na duty, ostatni raz zawitać do Wigwama czy Mokki i ostatni raz rozjechać bentruma.

szkoda

gwgMfEH.gif

Godzinę temu, Jesus napisał:

Przez tego newsa ze wzrostowej tendencji graczy (gdzie z 30 grajków w styczniu, dochodziło kilka dni temu już do 140 osób online- zarejestrowany peak przez licznik graczy na centrum-rp!!) zrobiło się nagle pusto; wczoraj w peaku było z max 50 osób?

Dziś pewnie będzie jeszcze mniej, aż za kilka dni nikogo nie będzie, bo to działa jak domino.

gracze dostali komunikat, że serwer zostanie wyłączony więc szukają sobie nowego miejsca. Część całkiem zrezygnuje z gry a część wróci na GTA:SA, część pójdzie grać w inne gry a inni odobrażą się na deva i z zaciśniętymi zębami będą musieli tam szukać gry.

myslalem, ze jak mamy jeszcze kilka miesiecy gry to sie chce wyciskać z niej jeszcze więcej; ten ostatni raz wejść na duty, ostatni raz zawitać do Wigwama czy Mokki i ostatni raz rozjechać bentruma.

szkoda

Taka prawda, niestety... Każdy serwer, który zapowiedział swój możliwy koniec to przeżywał.
Mnie to nie dziwi, bo sam straciłem chęć do gry...

1 godzinę temu, Jesus napisał:

szkoda

A dasz autograf na szyszce?

Jesus lubi to

2 godziny temu, Jesus napisał:

szkoda

A co mają wyciskać? Grać przygotowania do apokalipsy Majów? Przykro że coś się kończy, ale też zrozumiałe, że ludzie nie chcą inwestować czasu w rozwój postaci która za parę miesięcy zniknie 

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png

3 godziny temu, Sava napisał:

A co mają wyciskać? Grać przygotowania do apokalipsy Majów? Przykro że coś się kończy, ale też zrozumiałe, że ludzie nie chcą inwestować czasu w rozwój postaci która za parę miesięcy zniknie 

grać RolePlay nie ma w tym większej filozofi.

gwgMfEH.gif

4 godziny temu, Sava napisał:

3 miesiace gry to kupe czasu na rozwoj postaci i na gre rp bo chyba o to chodzi na serwerze rp, wam chyba raczej chodzi o to ze sie nie oplaca juz kaski farmic

.

na vibe zarejestrowalem sie w 2019 roku, zaczalem od samego poczatku az do 2025, moje najlepsze lata wspominam z tego serwera - pomimo ze gralem na h-rp, net4game, dev, vibe i znowu dev...  - moje stare konto, nie mam do niego dostepu wiec zrobilem to... tylko po to aby to napisac @Toyer pozdro 

szkoda ze Toyer postanowil przenosic serwer przez prawie rok na platforme Rage, mogl wybrac od razu Fivem a pozniej wszystko wyszloby w praniu, skoro konkurencja poszla tam i nawet GTA world ktory jest najlepszym serwerem w pisanym RP to czemu by nie vibe?  skoro gta world idzie i mowia ze znajda sposoby na obejscie trudnosci  -gdzie nawet macie QA, wrzucam wam:https://forum.gta.world/en/topic/159503-qa-fivem/

Czy frakcje będą dalej istnieć po przejściu na FiveM?

Tak, frakcje pozostaną. Pojawiły się jednak rozmowy o usunięciu swastyk (tatuaży i innych modów z nimi związanych), więc prawdopodobnie do tego dojdzie.

Co z białymi gangami/frakcjami? Słyszałem, że FiveM tego nie pozwala.

Nie widzieliśmy żadnego oficjalnego potwierdzenia takich informacji. Regularnie można zobaczyć streamy z białymi frakcjami na FiveM, więc na ten moment wygląda to bardziej na plotki.

Czy ERP nadal będzie dozwolone?

Na ten moment wszystko wskazuje na to, że obecny regulamin pozostanie bez zmian.

Ja wole grac na RP z restrykcjami ale dalej grac w tym trybie, bo tylko ta gra sprawia mi przyjemnosc, a jak ktos woli wogole nie grac to trudno, jego sprawa - vibe sie odpijal, znowu mieliscie po 160 graczy, a z 160 do 200+ to jest chwila, zaraz 300... dlaczego?

bo dev wcale to nie zlota wyspa jak wielu myslalo, wywalili okolo 100 ludzi, 70 z SD i innych frakcji, z nia na dzien ludzie z deva odchodza, bo gospodarka jest gorsza niz na vibe, sory ale na vibe gospodarka byla tragiczna - za duzo kasy, ale tam to jest druga praca, grind i wogole tragedia - nie mozna nic kreatywnego zagrac, bizensy nie dzialaja, spolki nic nie zarrabiaja 

Wystarczylo.. - przejsc na fivem i sami byscie przyciagneli graczy spragnieni RP a nie grindowaniem kasy tylko po to aby po pol roku kupic sobie WYMAZONE AUTO albo domek po roku gry

tyle w temacie, bylo isc na fivem a nie isc na rage bo teraz nie da sie juz nic zrobic, chyba ze toyer by wynajal 10 infromatykow co by dymali dzien i noc aby przeniesc serwer do konca wakacji na fivem 

I UDOSTEPNIJCIE KOMENTARZ, BO JA TUTAJ MOWIE ZE VIBE JEST LEPSZY OD DEVA BO BLOKUJECIE CZESTO NORMALNE KOMENTY 

Edytowane przez mysloviwtz
Michaelsen i Flavoli lubią to

Mysle, ze VIBE mialoby szanse znowu wiesc prym, niezaleznie od platformy i jej ograniczen. Ludzie caly czas czekaja na taka ultra miejscowke, na ktorej spokojnie bedzie mozna grac do przyszlego roku i jeszcze dluzej, nawet po premierze GTA VI. Tym bardziej biorac pod uwage, ze do gry wracaja nawet byczyska grubo po trzydziestce, ktorzy czuja po prostu nostalgie do pisanego trybu. Na pewno nikt z zainteresowanych nie chcialby konczyc w takim stylu, jak skonczyla sie przygoda na ls-stories z dnia na dzien. I mysle, ze taka wizja nie dotyczy tylko VIBE.

Chociaz ja zawsze palalem antypatia do V i szczerze wolalbym grac w Liberty City, to i tak bedzie gdzies brakowalo tych tekstowych serwerow. A uwazam, ze predko w VC nie pojawia sie. O ile ktokolwiek zdecyduje sie takie tworzyc po przygodach w poprzednich czesciach, do ktorych launchery po prostu znikaly w wyniku roszczen ze strony T2.

Tak poza tym, zweryfikuje mi ktos billboard w panelu gracza, bo chce postawic nastepne?

1 godzinę temu, charon napisał:

3 miesiace gry to kupe czasu na rozwoj postaci i na gre rp bo chyba o to chodzi na serwerze rp, wam chyba raczej chodzi o to ze sie nie oplaca juz kaski farmic

co tu do farmienia jak kasa Ci ścieka z każdej strony, ale myślę, że ta, dużo osób może to też zniechęcać. Jak widać, nie za wiele osób pcha się by grać te 3 miechy dalej. Ja się z Tobą zgadzam, ze to sporo czasu by sobie coś ugrać, ale nie każdy potrafi grać postacie krótkoterminowe. 

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png

5 minut temu, Sava napisał:

co tu do farmienia jak kasa Ci ścieka z każdej strony, ale myślę, że ta, dużo osób może to też zniechęcać. Jak widać, nie za wiele osób pcha się by grać te 3 miechy dalej. Ja się z Tobą zgadzam, ze to sporo czasu by sobie coś ugrać, ale nie każdy potrafi grać postacie krótkoterminowe. 

odpowiadasz charonowi xdddddd

Waps1167, Sava i Skala lubią to

73diari.png