Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

RageMP: Co dalej

Toyer

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, Michaelsen napisał:

Nie ma sensu wchodzić i grać, rozwijać postaci, jeśli za 3 miesiące piorun strzeli we wszystko

to na chuj w ogole grac w jakakolwiek gre fabularna skoro w wiekszosci przypadkow po kilkunastu godzinach gry skonczysz fabule i odinstalujesz gre xD

11 minut temu, mieso z czlowieka napisał:

to na chuj w ogole grac w jakakolwiek gre fabularna skoro w wiekszosci przypadkow po kilkunastu godzinach gry skonczysz fabule i odinstalujesz gre xD

Ozesz... takiej logiki się nie spodziewałem 🤣🤣🤣

To po chuj się myjesz, jak i tak kiedyś się pobrudzisz?

Edytowane przez Michaelsen

39 minut temu, Michaelsen napisał:

Nie ma sensu wchodzić i grać, rozwijać postaci, jeśli za 3 miesiące piorun strzeli we wszystko

Totalna bzdura. Tak naprawdę nie jest powiedziane, że FiveM to wieczna platforma. 
Może być tak, że po premierze GTA VI po 2-3 miesiącach też stwierdzą, że zamykają FiveM'a, a uruchomią klienta na GTA VI.
Nikt z nas nie wie co będzie jutro, a zakładanie zawsze czarnego scenariusza mija się w z celem, bo równie dobrze jutro możesz wpaść pod samochód. To po co chodzić do pracy albo się uczyć. 
Należy żyć tym co jest w danym momencie. 

triple6 lubi to

47 minut temu, KirbY. napisał:

Kurczę, wszyscy tu tak smutno się żegnają, ale jeszcze do 31.08 są 3 miesiące. 
Dodatkowo każdy z Was skreśla platformę, a jednak nie jest powiedziane, że tak będzie i koniec kropka. Trzeba czekać i grać dalej - robić swoje. 
Decyzja o nie przejściu na FiveM jest dobrą decyzją, bo większość z nas wie jak wyglądają serwery FiveM. 

Jednak pamiętajcie, że dziennie na Rage gra po 25 tysięcy+ osób, a więc dochody z tego też nie są małe, a więc jakaś nadzieja jest. 🙂

I na ten moment trzeba nią żyć, a oznaczenia z podziękowaniami i pożegnaniami zostawcie sobie na koniec sierpnia lub początek września jak już okaże się, że kaplica. 

Fakt. Rozbijaniem serwera nie pomożemy platformie. Teraz powinniśmy jak najbardziej wchodzić, anóż coś wyjdzie.

@bradofbrad  szarałt

Godzinę temu, bradofbrad napisał:

Siema, ja przyszedłem podziękować kilku osobą, przegrałem tutaj prawie 5 lat. - Ten czas był czasem wzlotów, ale też upadków. Moje pierwsze podziękowania przekazuje do @KubaZ , był ze mną przez cały 2026, czyli zaraz 6 miesięcy. Bardzo miły człowiek i go pozdrawiam. Drugie podziękowania przekazuje do @Broomczyli mega miłej osoby OOC, propo miłych osób to; @Blaze@Elvis @szajs@aikon@.maniek@Zozool @Skubany @ksionszka @sk8zawodnik @timiluup. @Rjeck @Kancini @Seeba @Bulka z Maslem @Bubsonek @Honk @bobelus @karilol123 @xxxwer_2223 @sleepy @MateK. @Amazonekk_ @Mat_225 @souths1d3chemist @Salvatrucha @9mjleaa @nygus @13TERROR37 @bbbb. @Adik_ @Ruczol @WOLY @arryatt @Trzeżwy @Zalewa @MALINOWY @Skuucx. @West Coast @KirbY. @faddei @Mixer mimo naszej kłótni to też @naughty pozdro dla; @JankosOLN(dzięki, któremu zacząłem strimować).

@Toyer szacun dla Ciebie, mimo tego że zablokowałeś mnie na DISCORD.

Wymieniłem osoby z ostatniego roku, jakbym miał wywalać tu osoby z 5 lat, z ktorymi nie mam już kontaktu to zrobil bym tu chyba jakiś limit znaków, jeśli jest xD. Dzięki za wszystko ludzie! (jak o kimś zapomniałem to sorry!)

WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA MOJEGO BRACISZKA @dixoniak7 który jest zbanowany. - Dzięki niemu poznałem co to znaczy MC, ludzie z jego grona, którym dziękuje; @SmoQ @koholees_facio @nvchtindersii @Karach(nie pamiętam wiecej nickow)

pozdro bracie brata

spacer.png

43 minuty temu, Michaelsen napisał:

Nah, trochę bzdurne podejście... każdy serwer może paść z dnia na dzień i o tym nie wiesz - tu niestety poznaliśmy potencjalną datę. Z drugiej strony jest światełko w tunelu, że może coś się uda wymyślić do tego czasu. 
Też nie jest powiedziane, że po tym jak rage odejdzie to Fivem nie podzieli podobnego losu kiedy już się zrobiło miejsce dla multiplayer dla GTA6... bo stwierdzą, że nie jest to opłacalne, bo nie ma sensu trzymać dwóch środowisk i tak dalej. 

4 godziny temu, znowuvkie napisał:

Chciałem wrzucić tu krótkie, ale szczere podziękowanie. Spędziłem na tym serwerze kawał czasu – od 2023 do 2026 roku – i bez dwóch zdań był to świetny okres, mimo że nie pograłem za długo jako typowo ja, ukrywałem sie na MK i patrząc po czasie, mimo wszystko warto było, serwer przyniósł mi dużo frajdy, smiechów, gierka gierką, ale te tysiące godzin przełożyły się na coś znacznie większego. Poznałem tutaj masę genialnych ludzi, a z częścią potoczyło się to tak dobrze, że przenieśliśmy znajomość do prawdziwego życia i stworzyliśmy świetne relacje prywatne. Za to jestem wdzięczny najbardziej. Dzięki za ten wspólnie spędzony czas, którego poprostu nie da sie zapomnieć wrecz. Pozdrawiam osoby, które mogłem poznać na tym serwerze, grać z nimi czy poprostu w jakimś stopniu ich poznac, lepszym czy gorszym - nie ważne, pozdro dla was; @Synuu @WOLY @KirbY. @420promotor @Nexiroo @Martynkaa @0MATY @chorazyyy @makzuz @vexa @slipi @Axi433 @Korupnik @YoungManiek @Szymek_Se_Jestem @Mixer @Orzeł @Pro100wnik2 @GHOST-DEAGEL @.bartiX @Luzyn @JankosOLN @eMILFCIA @K4CP3RR_ @deputy.hero @ixenea @NiezależnaFretka @naughty jak i dla całego sektora zmotoryzowanego z przedzialu 2024/2025 z którym miałem przyjemność grać jak i pracowników kolholzu Spirits Motorsport&Dyno. Zostawiam pare filmów, które można uznać za pamiątke z tego serwera;

Pozdro dla wszystkich jeszcze raz, zbudowalismy jedno duze community, ktore zostało nam odebrane przez korporacje. Moze jeszcze znów zobaczymy sie na ulicach LS.

Pokaż ukrytą zawartość

Szarłacik Vkie

bigvkie lubi to

Ogień nie pyta, czy masz gorszy dzień. Wypadek nie czeka, aż się wyśpisz.

A ludzie… czasem krzyczą z paniki, czasem płaczą z wdzięczności. I trzeba umieć to unieść – nie tylko w rękach, ale i w głowie.

1 godzinę temu, KirbY. napisał:

Totalna bzdura. Tak naprawdę nie jest powiedziane, że FiveM to wieczna platforma. 
Może być tak, że po premierze GTA VI po 2-3 miesiącach też stwierdzą, że zamykają FiveM'a, a uruchomią klienta na GTA VI.
Nikt z nas nie wie co będzie jutro, a zakładanie zawsze czarnego scenariusza mija się w z celem, bo równie dobrze jutro możesz wpaść pod samochód. To po co chodzić do pracy albo się uczyć. 
Należy żyć tym co jest w danym momencie. 

Ja nigdy nie piszę bzdur, powinieneś już to wiedzieć.

Zamknięcie FiveM? Tego się właśnie spodziewam, dlatego tam nie będę grać. Rockstar nie robi niczego bez powodu, nie trzeba wielkiej inteligencji, żeby przewidzieć ich kolejne kroki. Mają jedynie dwa wyjścia, jeśli naprawdę czyszczą grunt pod GTA6, a na to wszystko wskazuje.

Osobiście szkoda mi czasu na grę i budowanie czegokolwiek, jeśli to nie ma przyszłości, a przynajmniej na chwilę obecną jej nie widać. Jeśli coś się zmieni, zawsze mogę wrócić.

1 godzinę temu, NiezależnaFretka napisał:

Nah, trochę bzdurne podejście... każdy serwer może paść z dnia na dzień i o tym nie wiesz - tu niestety poznaliśmy potencjalną datę. Z drugiej strony jest światełko w tunelu, że może coś się uda wymyślić do tego czasu. 
Też nie jest powiedziane, że po tym jak rage odejdzie to Fivem nie podzieli podobnego losu kiedy już się zrobiło miejsce dla multiplayer dla GTA6... bo stwierdzą, że nie jest to opłacalne, bo nie ma sensu trzymać dwóch środowisk i tak dalej. 

Tego właśnie należy się spodziewać i to jest też powód mojego podejścia. Czy wam wszystko trzeba tłumaczyć literka po literce?
Nie popełnię tej głupoty co inni, którzy pod koniec 2025 łapali bany, dawali CK, bo konkurencja startuje i tam będzie lepiej. Jak się okazało - lepiej na pewno nie było. Jeśli Vibe przetrwa, czego wszystkim nam życzę i pojawią się jakieś perspektywy na przyszłość, z chęcią wrócę do gry.

dygiii lubi to

2 godziny temu, Michaelsen napisał:

Wlasnie jest sens w tym, zeby bawic sie klimatem do usranego konca, zanim RageMP wypierdoli orla. Ale jak sie zaklada odgornie, ze platforma na pewno padnie, to ludzie przestaja inwestowac swoj czas i faktycznie VIBE umrze szybciej, niz zakladano w pierwszym poscie. No i badzmy tez szczerzy, jesli ktos pyka w roleplay tylko po to, aby magazynowac majatek i traktowac konto jak lokate dlugoterminowa, to moze po prostu nie szuka gry roleplay, a drugiego etatu w wirtualnej ekonomii, co nie? Mysle, ze pierwotnym zalozeniem tego trybu nigdy nie bylo stworzenie symulatoru inwestora, gdzie najwazniejsze jest to, ile w ciagu roku zdazysz zebrac pojazdow i milionow zabunkrowanych w scianie. Zreszta paradoksalnie wlasnie swiadomosc tego, ze wszystko nie jest na zawsze, czesto poprawia jakosc gry. Gracze mniej boja sie ryzykowac, odgrywac konsekwencje, czy kreowac dojebane projekty. A tutaj przez ostatnie lata byla exceloza i srednio polowa graczy traktowala swoje konta jako konta oszczednosciowe, a nie narzedzia do tworzenia historii na serwerze. Dawaj do gry, za trzy miechy zobaczysz, ze bylo warto nawalac.

3 minuty temu, Michaelsen napisał:

Tego właśnie należy się spodziewać i to jest też powód mojego podejścia. Czy wam wszystko trzeba tłumaczyć literka po literce?
Nie popełnię tej głupoty co inni, którzy pod koniec 2025 łapali bany, dawali CK, bo konkurencja startuje i tam będzie lepiej. Jak się okazało - lepiej na pewno nie było. Jeśli Vibe przetrwa, czego wszystkim nam życzę i pojawią się jakieś perspektywy na przyszłość, z chęcią wrócę do gry.

Może masz rację... lepiej panikować i uciec niż wesprzeć serwer nawet jeśli miałby być koniec za 3 miechy. W tym momencie nie wchodząc na serwer, powoduje się kolejne rozbijanie serwera - zamiast w trudnym okresie pokazać wsparcie, po prostu wchodzić i grać na nim. No ale nikt siłą takich graczy nie uwiąże...